NaslovnicaVijestiBarcelona testira DNA svojih igrača kako bi spriječila moguće povrede

Barcelona testira DNA svojih igrača kako bi spriječila moguće povrede

Barcelona testira DNA svojih igrača kako bi spriječila moguće povrede. Katalonska ekipa nije imala sreće sa povredama u posljednje vrijeme, a to je dovelo do novog pristupa njihovog medicinskog tima koji će uraditi neka naučna ispitivanja kako bi zaštitili svoje igrače od povreda.

Barcelona testira DNA svojih igrača kako bi spriječila moguće povrede

Barcelona će testirati DNA i pljuvačku svojih igrača, uključujući i Lionel Messija, Luis Suareza i Neymara, kako bi spriječili moguće povrede u budućnosti.

Informacije prikupljene od ovih testova će navodno omogućiti medicinskom i fitnes timu da utvrde koji igrači imaju veće šanse da se ozlijede, tako da to omogućava osoblju da se prilagodi specifičnim vježbama svakog pojedinca.

Uprkos tome što je već odigrala 42 utakmice ove sezone, Barca – četiri više nego predstojeći protivnik u Ligi prvaka, Arsenal – momčad je trenutno bez samo jednog ključnog igrača, brazilskog veznjaka Rafinhe.

[su_bet365_live_koeficijenti]

22. oktobra 1899. godine Hans Gamper objavio je oglas u novinama Los Deportes gdje izražava svoju želju za osnivanjem nogometnog kluba. Gamper je igrao nogomet u Zurichu od 1896. do 1898. godine.

Nakon pozitivnog odgovora na oglas dogovoren je sastanak u gimnaziji Solé 29. Na sastanku se pojavilo jedanaest igrača – Walter Wild (prvi direktor kluba), Lluís d’Ossó, Bartomeu Terradas, Otto Kunzle, Otto Maier, Enric Ducal, Pere Cabot, Carles Pujol, Josep Llobet, John Parsons i William Parsons. Rezultat sastanka je bilo osnivanje kluba.

Gamper je tokom 25 godina vladanja klubom od Barcelone stvorio najuspješniji klub na Pirinejskom poluostrvu. U junu 1925. za vrijeme prijateljske utakmice u Barceloni španska himna je izviždana, dok su gledaoci aplaudirali britanskoj himni.

Gamper je izbačen iz zemlje zbog podržavanje katalonstva, a stadion je zatvoren na šest mjeseci. Svake godine se u čast Gampera u Barceloni igra turnir pod imenom Trofeu Joan Gamper.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!