NaslovnicaVijestiBarcelona tuži SVOJE ČETIRI zvijezde: Klub bi mogao izgubiti 311 milijuna eura

Barcelona tuži SVOJE ČETIRI zvijezde: Klub bi mogao izgubiti 311 milijuna eura

Barcelona je navodno spremna izvesti četvoricu svojih igrača na sud ako ne pristanu poništiti obnovu ugovora koju su potpisali prije dvije godine.

Frenkie de Jong, Gerard Pique, Clement Lenglet i Marc-Andre ter Stegen potpisali su ugovore 2020. prema kojima su pristali na smanjenje plaće kako bi pomogli u ublažavanju financijskih problema Barcelone u to vrijeme.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Prema tadašnjem sklopljenom ugovoru, četvorica igrača bi dobili svoje odgođene plaće u zadnjim godinama svojih ugovora. Pique je potpisao novi ugovor do 2024., a Ter Stegen obnovio do 2025., dok su De Jong i Lenglet potpisali nove ugovore do 2026.

Tjedan dana nakon potpisivanja novih ugovora, bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu podnio je ostavku zajedno s ostatkom uprave kluba.

Dok su obnove ugovora predstavljene kao ekonomski potez Barcelone, španjolska publikacija SPORT tvrdi da bi one mogle dugoročno koštati katalonski klub dodatnih 311 milijuna eura (263 milijuna funti) u isplatama plaća.

Barcelona je već poslala pismo De Jongu tražeći od njega da raskine trenutni ugovor i vrati se na prethodni, koji je prvi put i potpisao kada se pridružio katalonskom gigantu iz Ajaxa 2019. godine.

Barcelona se ovim pitanjem bavi već tri mjeseca i pokušava uvjeriti četvoricu igrača da odustanu od povećanja plaća, a klub se i dalje muči s financijama.

Tvrdi se da je Barcelona, ​​ukoliko igrači ne pristanu na smanjenje plaća, spremna “slučaj predati tužiteljstvu”. De Jongu Barcelona navodno duguje oko 18 milijuna eura (15,2 milijuna funti) plaće.

Manchester United je prihvatio ponudu za veznjaka, ali on je do sada odbijao pristati na transfer, a smatra se da su njegove odgođene plaće glavni faktor takve odluke.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!