NaslovnicaVijestiBarcinom Rafinhi kazna od milijun eura zbog - kopački?!

Barcinom Rafinhi kazna od milijun eura zbog – kopački?!

Nogometašu Barcelone Rafinhi prijeti kazna od milijun eura zbog pomalo bizarnog razloga – kopački koje nosi. Naime, riječ je o spornom ugovoru između njega i proizvođača sportske opreme Adidasa.

kazna od milijun eura

Nogometašu Barcelone Rafinhi stigla je tužba jednog od najpoznatijih proizvođača sportske opreme Adidasa, pošto je vezista Katalonaca ljetos prestao da nosi njegovu opremu, tačnije kopačke.

25-godišnji Rafinha, koji je zbog ozljede koljena lijeve noge već završio sezonu, ljetos je prestao da nosi Adidasove kopačke i prešao na Mizuno.

Međutim, njemački proizvođač je reagovao tužbom, pa brazilskom nogometašu sada prijeti plaćanje penala u visini do milijun eura, ako se ponovo ne vrati Adidasu.

Ugovor između Rafinhe i Adidasa je potpisan u Amstedamu, u čijem sudu se i vodio proces. Sud u glavnom gradu Holandije je presudio u korist Adidasa, pa tako Rafinha mora da plati 10.000 eura za svaki dan u kojem nije poštovao slovo ugovora. Prema sudskom riješenju nogometašu bi tako kazna mogla da naraste do milijun eura.

Ipak, po Rafinhu je sve moglo da prođe i mnogo gore, jer je Adidas najprije tražio 100.000 eura po danu prekršenog ugovora, počevši od 1. jula ove godine.

Rafinha je u sudskom postupku izjavio da ga Adidas nije podržao tokom dvije teške ozljede u karijeri, te da je prikrio klauzulu o produžetku ugovora za još pet godina. Brazilac je zato smatrao i da je između njega i Adidasa ovoga ljeta ugovor okončan.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!