NaslovnicaVijestiBartomeu bi mogao završiti u zatvoru zbog ovoga!

Bartomeu bi mogao završiti u zatvoru zbog ovoga!

Nastavlja se agonija na Camp Nou, Lionel Messi nije došao na prvi trening Barcelone, što jasno govori o njegovoj čvrstoj namjeri da napusti klub. Argentinac je u ratu sa predsjednikom kluba Josepom Marijom Bartomeuom, kojem u novonastaloj situaciji čak prijeti i zatvor!

Međutim, odluka Argentinca da se ne pojavi na prozivci nikoga nije iznenadila, pogotovo ako se zna da je dan ranije preskočio i testiranje na koronavirus.

Messi insistira da napusti klub godinu dana prije isteka ugovora i to bez obeštećenja, ali jasno je da neće tako lako otići iz Barcelone, pogotovo poslije stava La Lige da ima važeći ugovor i klauzulu da je slobodan ukoliko neki klub plati 700 miliona eura.

33-godišnjak je samim nedolaskom na trening, još jednom jasno poručio da nema namjeru da odustane od svog stava, želje za odlaskom iz kluba u kojem je proveo 20 godina.

Ipak, prema pisanju španjolskog novinara Guillema Balaguea, Bartomeu ima razlog više da insistira na visokom obeštećenju za Messija, jer ukoliko ga pusti da ode besplatno ili za obeštećenje koje je značajno manje od odštetne klauzule, mogao bi biti optužen za “loše rukovanje imovinom”, te snositi i te kako ozbiljne posljedice zbog toga.

“Proda li Bartomeu Messija za manje od očekivanog, mogli bi ga optužiti da je loše rukovao imovinom. To znači da će platiti puno iz svog džepa ili čak da će ići u zatvor. Zato se treba do kraja boriti za Messijev ostanak”, napisao je Balague na svom Twitter profilu.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!