NaslovnicaVijestiBartomeu spreman da ode, ali pod jednim uvjetom!

Bartomeu spreman da ode, ali pod jednim uvjetom!

Ugledni španjolski list tvrdi da je Josep Maria Bartomeu spreman da ode, ali isključivo ukoliko Lionel Messi ostane u Barceloni.

Kako piše Marca, predsjednik Barselone Josep Maria Bartomeu spreman je da odmah napusti klub ukoliko bi to značilo da će u njemu ostati Lionel Messi.

Navodno, Bartomeu ne želi da bude prepreka Argentincu koji sa Barcelonom ima ugovor do 2021. godine i spreman je da podnese ostavku ukoliko se Messi javno obaveže da će u tom slučaju ostati u klubu.

Od trenutka kada je svijet obišla vijest da Lionel Messi traži način da napusti Barcelonu, jedna od teorija je bila da Argentinac vodi kampanju protiv Bartomeua koga čekaju teški izbori u klubu na proljeće. Čini se sada da Bartomeu ovim potezom prebacuje sav pritisak na igrača. Da li će i kako Messi reagovati ostaje da vidimo, ali jasno je da već duže vrijeme u Barceloni stvari nisu onakve kakve bi trebalo da budu.

Bilo kako bilo, Bartomeu je jasan u stavu da neće učestvovati u pregovorima o prodaji Lionela Messija i da će istrajati u priči o klauzuli koja obavezuje zainteresovani klub da za Argentinca plati 700 miliona eura. Messi ima cijeli odvjetnički tim koji radi na tome da tu klauzulu “obori”, te bi se čitava priča mogla pretvoriti u višemjesečnu transfer sagu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!