NaslovnicaVijestiBastian Schweinsteiger bi mogao završiti karijeru uskoro, a evo i zašto

Bastian Schweinsteiger bi mogao završiti karijeru uskoro, a evo i zašto

Legendarni njemački veznjak Bastian Schweinsteiger priznao je kako nije siguran da li će nastaviti sa nogometnom karijerom nakon što mu krajem godine istekne ugovor sa trenutnim klubom Chicago Fireom.

Bastian Schweinsteiger bi mogao završiti karijeru uskoro

Bivši igrač Bayern Munchena i Manchester Uniteda ima 33 godine, te bi se uskoro mogao povući iz nogometa s obzirom na nedostatak interesa drugih klubova za njegove usluge.

On je u martu ove godine preselio u Ameriku gdje je potpisao ugovor sa klubom iz MLS-a, te je već u debiju postigao gol. Iako u ugovoru ima opciju da produži isti za godinu dana, on je u izjavi za Eurosport priznao da još nije siguran da će iskoristiti tu opciju.

“Potpisao sam jednogodišnji ugovor jer sam želio vidjeti kako će stvari funkcionisati. Trenutno imam ovaj ugovor do kraja godine, ali nisam pregovarao ni sa jednim drugim klubom, te još uvijek ništa nije poznato.”

Schweinsteiger ima priliku osvojiti još jedan trofej u svojoj impresivnoj karijeri, s obzirom da je njegov klub obezbijedio učešće u play-offu MLS Kupa nakon pobjede od 4-1 protiv San Jose Earthquakesa prošlog mjeseca.

On se povukao iz reprezentacije nakon Europskog prvenstva prošle godine, nakon što je za istu odigrao 121 utakmicu.

[su_bet365_100_bonus]

[su_analize_kraj_teksta]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!