NaslovnicaVijestiBavarci u potrazi za trenerom: Za Allegrijevo preuzimanje Bayerna postoji nekoliko jakih...

Bavarci u potrazi za trenerom: Za Allegrijevo preuzimanje Bayerna postoji nekoliko jakih argumenata!

Bayern zasigurno više neće na klupu dovoditi nedokazana trenerska imena. Vrijeme je da jedan od najvećih svjetskih klubova ponovno preuzme veliko ime. Massimiliano Allegri to jeste, a za njegov izbor postoji dosta konkretnih argumenata.

Max Allegri će prihvatiti

Više od 60 posto ispitanika odgovorilo je u anketi za Kicker da li je odlazak Nike Kovača pravo rješenje za Bayern. Javnost, kao i vodstvo Bayerna, slušali su jecaj svlačionice Bayerna u kojem su igrači dugo zbunjeni i bili nezadovoljni.

EVO ŠTO MU JE REKAO: Cristiano Ronaldo poslao poruku podrške Andreu Gomesu nakon strašne povrede!

U Bayernu će morat početi iznova. S kim? Na trgu trenutno nema velikog izbora. Allegri, Mourinho i Wenger. Velika trenerska imena koja su dostojna klupe ovog bavarskog giganta. Allegri je najprimamljivije i najzvučnije ime, trener koji bi ovaj Bayern mogao u vrlo kratkom roku napraviti konkurentnim. Zašto?

Odličan motivator

Allegri zna ubjediti igrače da su bolji no što jesu. Odličan je motivator, trener koji je rođeni pobjednik i trener koji će se podrediti konačnom cilju a to je pobjeda. Za razliku od Kovača, nogomet Allegrija je sigurniji, “ziheraški” i često neatraktivan ali donosi rezultate.

Preferira vrhunsku odbranu

Bayernu je potrebna odbrana na većem nivou, za što je Allegri majstor. Odbrana u njegovim ekipama je ključni dio a s obzirom da je Bayern primio više golova u ligi od čak 10 ekipa, Allegrija bi čekao težak zadatak.

Zajednički interesi

Zadnji argument je možda i ključni za njegov dolazak. Kako Bayern tako i Allegri imaju isti cilj, a to je trofej Lige prvaka. Bayern je već nekoliko godina daleko od njega dok je Allegri u Juventusu nekoliko puta dolazio do samog kraja ali slast pobjede nije osjetio.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!