NaslovnicaVijestiBENATIA OTKRIO: Evo što je Ronaldo uradio nakon jedne utakmice koju je...

BENATIA OTKRIO: Evo što je Ronaldo uradio nakon jedne utakmice koju je presjedio na klupi prošle sezone!

Već svi znamo koliko je nevjerovatna radna jednog od najboljih igrača svih vremena, Cristiana Ronalda. Ipak, pričama o tome nikad kraja. Jednu takvu je ispričao i njegov donedavni suigrač Medhi Benatia, koji je otkrio koliko je Portugalac posvećen održavanju forme i zdravom načinu života.

Medhi Benatia pohvalio Cristiana Ronalda

Naime, Benatia, koji trenutno igra za katarski Al-Duhail SC, ispričao je kako ga je Ronaldo nakon jedne utakmice koju su obojica presjedili na klupi za rezervne igrače pozvao da zajedno odu na trening.

Rekao je: “Na utakmici protiv Atalante obojica smo bili na klupi, nismo ulazili u igru jer smo trebali igrati ponovo tri dana kasnije i trener je odlučio napraviti rotacije. Kada smo se vraćali autobusom iz Bergama, Ronaldo mi je posao poruku i pitao me ‘Što ćeš sada raditi’, na što sam odgovorio: ‘Jedanaest je sati, idem kući, zašto?'”

“Zatim mi je napisao ‘Da li bi htio poći sa mnom na trening u teretanu? Nisam se ni oznojio, a potrebne su mi vježbe. Dolaziš li i ti?’ Odgovorio sam mu kako je jedanaest sati navečer i da samo želim otići kući i gledati TV.”

Ono što je još zanimljivije kod ove priče je to što je se Marokanac sjeća pomalo pogrešno. Zapravo, centralni defanzivac je zaista presjedio tu utakmicu na klupi za rezervne igrače, ali Ronaldo je ušao u igru i postigao izjednačujući gol u 78. minuti, čime je nastavljena klupska serija bez poraza u tom dijelu sezone. Nakon svega toga je otišao u teretanu i nastavio gdje je stao.

Benatia je o ovom događaju također rekao: “U tom trenutku sam shvatio kako Cristiano nije normalan. Kada radite s njim, poštujete ga više jer vidite kako je cijeli svoj život žrtvovao za nogomet.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!