NaslovnicaVijestiBenfica pod istragom za namještanje utakmica?

Benfica pod istragom za namještanje utakmica?

Portugalsko tužiteljstvo pokrenulo je istragu protiv Benfice koju se optužuje da je podmićivanjem došla do titule prvaka Portugala u sezoni 2015./16., ali pod istragom su se našle i neke utakmice iz prethodne sezone.

Uprava kluba iz Lisabona odmah se ogradila od takvih optužbi za koje kažu da je to sve samo plod nečije mašte te da su njihove titule osvojene na terenu. Pod istragom se našla utakmica između Benfice i Rio Ave-a u 31. kolu sezone 2015/16. Benfica je gostovala kod Rio Ave-a 24.4.2016. te je slavila rezultatom 0-1.

[su_live_koeficijenti]

Prema pisanju medija iz Portugala, istražuje se je li istina je da Benfica prije utakmice podmitila 4 igrača Rio Ave-a i tako se sa ta tri boda na teškom gostovanju uvelike približila osvajanju titule prvaka Portugala.

Tko su optuženi?

Pod istragom su se našli golman Rio Ave-a Cassio te obrambeni igrači Marcelo, Roderick Miranda, Nadjack. Roderick Miranda otišao je u engleski Championship gdje nastupa za Wolvese, a ostatak optuženih nastupa i dalje za Rio Ave.

O kakvim igračima je riječ dovoljno govore njihove tržišne cijene na transfermarktu. 37-ogodišnji golman Cassio vrijedi 250 tisuća eura, Marcelova tržišna vrijednost je 1,7 milijuna eura, a Nadjack prema transfermarktu vrijedi 300 tisuća eura. Roderick Miranda otišao je u Englesku za 3 milijuna eura.

[su_watch_live_football]

Istraga se proširila i na utakmice sezone 2016/17 gdje se pod istragom ponovno našao Rio Ave koji je igrao utakmicu Feirensea gdje se istraga otkrila kako je u kladionicama u Kini bilo sumnjivih uplata u vrijednosti 100.000 eura upravo na tu utakmicu.

Zanimljiv detalj u vezi optuženih igrača je da su dvojica od spomenute četvorice klijenti superagenta Jorgea Mendesa i ostaje vidjeti hoće li ih Mendes izvuči iz ove afere baš kao što su iz raznih afera nestali mnogi njegovi klijenti. Primjerice, ovo ljeto izašla je afera kako njegovi klijenti Ronaldo, Di Maria, Coentrao, Falcao skrivaju novce po poreznim oazama, pričalo se o tome da će Ronaldo zbog toga otići iz Real Madrida, no ta se afera vrlo brzo utišala.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!