NaslovnicaVijestiBENITEZ KONAČNO PRIZNAO: Evo zašto je želio zamijeniti Xabija Alonsa Garethom Barryjem...

BENITEZ KONAČNO PRIZNAO: Evo zašto je želio zamijeniti Xabija Alonsa Garethom Barryjem u Liverpoolu!

Nema sumnje kako navijači Liverpoola nikada neće zaboraviti Rafaela Beniteza, koji je njihovom timu donio posljednju titulu prvaka Europe, i to u svojoj prvoj sezoni na Anfieldu, 2005. godine.

Benitez otkrio zašto je prodao Alonsa

Nakon toga, u sljedećoj sezoni ‘Redsi’ su osvojili FA Kup, da bi sezonu kasnije ponovo stigli do finala Lige prvaka, kada ih je ipak savladao AC Milan uzvrativši im tako za poraz dvije godine ranije. Pored svega toga, Benitez je također bio blizu osvajanja Premier lige u sezoni 2008/09.

[su_bet365_koeficijenti]

Međutim, Liverpool je sljedeće godine završio na razočaravajućem sedmom mjestu u ligi, te je on napustio klub. No, što je pošlo po zlu? Mnogi navijači smatraju kako je jedan od razloga za taj neuspjeh odlazak jednog od ključnih igrača ekipe Xabija Alonsa, kojeg je španjolski stručnjak želio zamijeniti Garethom Barryjem.

Alonso je napustio Liverpool u ljeto 2009. godine, kada je otišao u Real Madrid, a nakon odlaska je priznao da je upravo Benitez glavni krivac za to. Tom prilikom je rekao: “Nisam mogao prihvatiti činjenicu da toliko želi dovesti Garetha Barryja, te je to promijenilo tok moje karijere. Odlazak iz Liverpoola je bila jedna od najtežih odluka koje sam donio u životu, ali nakon toga što se dogodilo sa Barryjem, morao sam reći Rafi da želim otići u Real Madrid, koji je poslao ponudu za mene.”

Povodom svega ovoga konačno se oglasio i sam Benitez. Trenutni trener Newcastle Uniteda u intervjuu za FourFourTwo priznao je kako je glavni razlog zbog kojeg je imao namjeru dovesti Barryja na Anfield pravilo Premier lige o broju domaćih igrača. Rekao je: “Kao trener morate razmišljati o većoj slici, a u ovom slučaju to je bio Barry, engleski igrač koji je mogao igrati na brojnim pozicijama. Znali smo da će nam trebati više engleskih igrača, tako da smo se pripremali za to. Stvari su se zakomplicirale, ali nismo pogriješili prodajom Alonsa, s obzirom da nije igrao na istoj razini kao ranije.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!