NaslovnicaVijestiBenitez na udaru navijača: Još mu je samo ovo trebalo!

Benitez na udaru navijača: Još mu je samo ovo trebalo!

Benitez na udaru navijača. Ovo mu stvarno nije trebalo. Španski trener Rafael Benitez u posljednje se vrijeme nalazi se na udaru pristalica Kraljevskog kluba. Loša atmosfera iz svlačionice prenijela se na teren, a pojedini fudbaleri su javno kritikovali metode rada i taktiku španskog stručnjaka.

Benitez na udaru navijača

Trener kluba sa Santiago Bernabeua je na ‘tankom ledu’ još od El Clasica, a kap koja je prelila čašu je ‘sramna’ eliminacija iz Kupa kralja, nakon slučaja Čerišev.

Kada su svi mislili da ‘nema dalje’, osvanula je fotografija na kojoj on nosi šal sa natpisom ‘Antimadridistas’.

Real Madrid večeras igra ‘gradski derbi’, proti ekipe Getafea, a vidjet ćemo kakva će biti reakcija navijača na stadionu.

Nema sumnje da će Rafi Benitezu biti priređena ‘paklena dobrodošlica’.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Rafael Benítez (Mardid, 16. april 1960.) je bivši nogometaš Castille, Parla i Linaresa. Trenutno radi kao menadžer Real Madrid.

Prve nogometne korake je počeo u akademiji Real Madrida. Uporedo je studirao i igrao nogomet u nižim španskim ligama. Igrao je na poziciji odbrambenog igrača. Za Real Madrid Castillu je odigrao 247 utakmica i postigao 7 golova.

Trenerskim poslom se počinje baviti 1993. godine kada preuzima drugi tim Real Madrida. Na toj poziciji se zadržao dvije sezone, da bi potom preuzeo Valladolid. Na klupi ovog kluba ostaje jednu sezonu. U sezone 1996-97. Benitez postaje trener Osasune koja je nasupala u drugoj ligi. Međutim, nakon samo devet utakmica u kojima je zabilježio jednu pobjedu dobija otkaz. 1997. godine preuzima još jednog drugoligaša, Extremaduru. Sa novim klubom uspjeva da izbori promociju, nakon što je sezonu završio na dugom mjestu iza Deportivo Alavésa.

Extremadura je samo jednu sezonu ostala u najvišem rangu španskog nogometa, već 1999. godine ispada u niži rang. Naredna Benitezova destinacija je bio Tenerife. Sa ovim klubom uspjeva da izbori plasman u La Ligu.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!