NaslovnicaVijestiBent o legendi Uniteda: "On je bio luđak, plašili su se pogledati...

Bent o legendi Uniteda: “On je bio luđak, plašili su se pogledati ga u oči!”

Roy Keane je poznat po burnom temperamentu, a jedan od igrača koji je imao priliku da se u to uvjeri iz prve ruke je Darren Bent, koji je surađivao sa Ircem u Aston Villi.

Još se nisu smirile strasti poslijee kritike legendarnog Irca upućene golmanu “Crvenih vragova” Davidu de Gei zbog greške u duelu sa Tottenhamom, a nekadašnji suigrači bivšeg kapetana Uniteda prisjetili su se kakav je bio kao trener.

“Sjećam se utakmice i poraza protiv Queens Park Rangersa, trener je bio Paul Lambert koji se samo sklonio u stranu i na scenu pustio Roya Keanea koji je tada bio njegov asistent. Irac je bio totalni luđak, vrijeđao je igrače jednog po jednog, ljudi su se plašili da ga pogledaju u oči. Lekcija je trajala puna dva sata nakon utakmice, svi navijači koji su čekali autograme su napustili krug stadiona, bilo je zastrašujuće,” kaže Bent, u to vrijeme igrač Aston Ville.

“Keane je bio toliko ljut da je počeo da napada i ozlijeđene igrače, urlao je: ‘Pa kako ovoga može koljeno toliko dugo da boli?’ Stvarno nevjerovatne scene.”

Temperamentni Irac je posljednji posao imao u Notthingham Forestu gdje je takođe bio asistent, danas je komentator na britanskoj televiziji.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!