NaslovnicaVijestiBERARDI OTKRIO: Evo u kojem klubu iz Premier lige želi nastaviti karijeru!

BERARDI OTKRIO: Evo u kojem klubu iz Premier lige želi nastaviti karijeru!

Ofanzivac i jedna od najvećih zvijezda Sassuola Domenico Berardi dao je zanimljiv intervju, u kojem je otkrio kako bi radije igrao za Liverpool nego bilo koji drugi klub na svijetu.

Berardi želi u Liverpool

24-godišnjak je u 35 nastupa ove sezone postigao devet golova i podijelio četiri asistencije, a većinom je igrao na poziciji desnog krila.

S druge strane, Liverpool bi dobrodošlo pojačanje poput njega, s obzirom da im je potrebna širina na klupi ukoliko se i sljedeće sezone žele boriti za titulu sa Manchester Cityjem. Tim Jurgena Kloppa je osvojio čak 97 bodova ove sezone, što je treći najbolji učinak u povijesti Premier lige, i dok su u vrhu napada briljirali Mohamed Salah, Sadio Mane i Roberto Firmino, njihove zamjene jednostavno nisu bile na istom nivou.

Berardi je priznao kako bi već ovog ljeta volio preseliti na Anfield, a interes za njega već duže vrijeme pokazuje AC Milan. On je u intervjuu za Gazzetta dello Sport rekao: “Ukoliko stigne ponuda, nebitno da li je riječ o Milanu ili nekom drugom klubu, razmotrit ću je sa čelnicima kluba.”

“Ukoliko klub bude zadovoljan, pristat ću na odlazak. Kada bih mogao birati, volio bih otići u Liverpool. Ipak, promjena kluba bi mi teško pala, ali me više nije strah, uradio bih to. Moj sljedeći cilj je igrati u Ligi prvaka, ali također i u klubu gdje ću dosta igrati, to mi je prioritet.”

Berardi je produkt Sassuolove škole nogometa, a ukupno je za prvi tim odigrao preko 200 utakmica, te pokazao nevjerovatnu odanost, unatoč tome što se iz prelaznog roka u prelazni rok povezivao sa brojnim velikanima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!