NaslovnicaVijestiBERBATOV SE PRISJETIO: Evo što mu je Ryan Giggs rekao nakon što...

BERBATOV SE PRISJETIO: Evo što mu je Ryan Giggs rekao nakon što su osvojili Premier ligu 2009. godine!

Legendarni bivši napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov u posljednjih nekoliko dana je dao mnogo zanimljivih intervjua u kojima se prisjetio vremena provedenog na Old Trafford.

Giggs iznenadio Berbatova

On je u klub stigao 2008. godine iz Tottenham Hotspura, a iako se tamo zadržao samo četiri sezone, ostao je dobrom sjećanju svih navijača Manchester Uniteda. U ukupno 149 nastupa u dresu ‘Crvenih vragova’ postigao je 56 golova, a klub je napustio 2012. godine i otišao u Fulham nakon što je dva puta osvojio Premier ligu.

[su_bet365_koeficijenti]

37-godišnjak je prije par dana napisao zanimljivu kolumnu za službenu stranicu Manchester Uniteda, u kojoj je otkrio mnogo detalja iz perioda dok je nastupao za klub. U jednom odlomku bivši bugarski reprezentativac je pisao o prvoj osvojenoj tituli prvaka Premier lige, te što mu je legendarni Ryan Giggs rekao u svlačionici tog dana.

Naime, napisao je: “U mojoj prvoj godini u klubu prvi put sam osvojio Premier ligu. Ne mogu opisati kako sam se osjećao, sve je u meni skakalo od sreće. Tu noć kad sam stigao kući hodao sam sa medaljom gol po kući, bio sam presretan. Međutim, kad sam otišao u svlačionicu nakon utakmice u kojoj smo obezbijedili titulu, vidio sam Giggsyja sa svojom 110. ili već kojom medaljom, koji mi je rekao: ‘Berba, sljedeća već dolazi’. Osvojili smo ligu prije samo par minuta i to je već zaboravljeno. Pogledao sam ga i zapitao se ‘Mogu li dobiti pet minuta, molim te? Tek sam osvojio svoju prvu medalju, znaš, ništa posebno’.”

Zatim je dodao: “Moglo se vidjeti kako je za njih to bilo nešto sasvim normalno. Vjerovatno bi i za mene bilo isto da sam osvojio toliko medalja, ali u toj svlačionici se uvijek pričalo o sljedećem golu, sljedećem osvajanju Kupa, titule, Lige prvaka. To je ono što pobjednici rade, to je nevjerovatno.”

Ova ispovijest 37-godišnjaka dovoljno govori o tome kako je Sir Alex Ferguson ‘usadio’ pobjednički mentalitet u sve svoje igrače. Legendarni trener, kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena, sklopio je tim pobjednika koji nikad nisu bili zadovoljni onim što su osvojili, već su uvijek željeli više.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!