NaslovnicaVijestiBergkamp otkrio koji je Arsenalov najveći problem!

Bergkamp otkrio koji je Arsenalov najveći problem!

Legendarni fudbaler londonskog Arsenala, Dennis Bergkamp, u razgovorou za engleske medije, otkrio je koji je to najveći problem njegovog bivšeg kluba zbog kojeg ni ove sezone neće uspjeti da osvoje titulu u Premier ligi.

Bergkamp otkrio koji je Arsenalov najveći problem!

Holanđanin u periodu od 1995. do 2006. godine odigrao 315 utakmica u dresu Arsenala i postigao 87 golova, a u sezoni 2003./04. bio je jedan od najboljih igrača Topnika vodivši ih do titule prvaka Engleske bez ijednog poraza u sezoni.

Poslije toga Arsenal nije osvojio nijednu titulu u ligi, iako se misilo da će nakon te fantastične i historijske sezone narednih nekoliko godina dominirati engleskim nogometom, pa mnogi danas sve češće pozivaju na ostavku francuskog trenera Arsena Wengera.

Arsenalova legenda, Dennis Bergkamp, koji je za 11 godina provedenih u klubu osvojio 3 titule, smatra da njegov bivši klub nije osvojio titulu iz jednog jedinog razloga, a to je loša defanzivna linija.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

“Arsenal je odlično sklopljem tim sa sjajnim igračima. Trebalo bi da osvajaju titule, ali veliki problem je odbrana. Previše puta se dešavalo da tim mora da se vraća iz zaostatka od jednog ili dva gola.”

“U ovom dijelu godine ne smijete da gubite bodove. Nama je forma uvijek opadala u novembru, ali njima se to desilo u drugom dijelu sezone. To se u moje vrijeme nije dešavalo”, rekao je Bergkamp.

“Mi u Holandiji kažemo da moraš da živiš kao monah. Fokusiraš se na posao, ideš kući, jedeš, gledaš televiziju, ideš na spavanje. Ustaješ, ideš na trening i jednostavno živiš za fudbal. Jednima je to teže nego drugima, ali slava uvijek čeka na kraju”, istakao je Bergkamp.

[su_bet365_live_koeficijenti]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!