NaslovnicaVijestiBIJES, NEZADOVOLJSTVO I SAMOKRITIKA: Brojevi koji dokazuju katastrofu Reala!

BIJES, NEZADOVOLJSTVO I SAMOKRITIKA: Brojevi koji dokazuju katastrofu Reala!

Već godinama nije bilo tako loše u kampu Galaktikosa. Nakon dvije sezone iz snova ni najveći pesimisti nisu očekivali takav pad forme a da problem bude još veći, niko u klubu ne zna ko je za to odgovoran. Igrački kadar je ostao isti, trener također, Ronaldo jeste stariji ali on je još uvijek svijetska klasa i godine nisu opravdanje za tako skromne brojke.

uzrok poraza u El Clasicu

 

Španjolsko prvenstvo još nije stiglo ni do pola puta, a Real Madrid je četvrti na ljestvici i za vodećom Barcelonom, zaostaje već 16 poena! U posljednja četiri kruga, Galaktkosi su osvojili 5 od mogućih 12 poena, dok su ukupno u 17 utakmica, osvojili  samo 32 poena!

Realu nije išlo tako loše doovoga dijela sezone još od daleke sezone 2008/09, a od sezone 2006/07 Real nikad nije bio tako skroman kada su u pitanju postignuti golovi. Ove sezone je Real postigao gol samo 32 puta, a ranijih sezone Ronaldo je sam do januara bio već blizu te brojke.

>> LIVERPOOL PRONAŠAO ZAMJENU ZA COUTINHA: 25-godišnji igrač svjetske klase stiže na Anfield?

“Nećemo govoriti o prvenstvu svaki vikend. Ako nastavimo gubiti bodove, logično je da ga nećemo osvojiti”, izjavio je Zinedine Zidane za medijie nakon remija protiv Celte Vigo (2: 2).

Naravno, Cristiano Ronaldo je pod najvećim nadzorom, a njegove brojke i nisu toliko loše. U 23 utakmice u svim takmičenjima postigao je 16 golova, dok je prošle godine u isto vrijeme zabio 17 puta u 20 mečeva.

[su_bonus]

Međutim, efekt CR7 u La Ligi se znatno smanjio – u 13 utakmica, postigao je samo četiri gola ove sezone, dok je prošle godine postigao 11 golova u 12 utakmica. Da li u tome leži problem?

Real Madrid je osvojio pet trofeja 2017. godine, a pitanje je da li će 2018. godine osvojiti barem jedan?


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!