NaslovnicaVijestiBilić se oglasio nakon otkaza iz West Bromwicha

Bilić se oglasio nakon otkaza iz West Bromwicha

Slaven Bilić dobio je otkaz nakon remija sa Manchester Cityjem na Etihadu (1:1), te se oglasio po prvi put nakon što je napustio klupu WBA.

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić javno se oglasio posle otkaza koji je dobio u West Bromwich Albionu, istakavši da odlazi uzdignute glave.

Klub je u srijedu službeno potvrdio da neće nastaviti saradnju sa Bilićem, koji je tim vodio u prethodnih 18 mjeseci. Hrvatski stručnjak je otkaz dobio dan posle remija sa Manchester Cityjem.

“Veoma sam razočaran što sam morao da napustim WBA. Počastvovan sam što sam vodio taj jedinstveni nogometni klub predano i sa integritetom. Želio bih da zahvalim svim igračima, mom trenerskom timu i našem stručnom stožeru.”

“Nevjerovano sam ponosan što smo izborili promociju u Premier ligu u našoj prvoj sezoni. Prava je šteta što naši navijači nisu bili sa nama u tom trenutku. U ovoj teškoj godini, navijači su bili uz nas u svakoj situaciji. Meni i mom timu je čast što smo mogli da radimo u klubu koji ima tako posebne navijače.”

“Žao mi je što sve nije bilo onako kako smo željeli. Ali odlazim uzdignute glave, sa divnim uspomenama. Žao mi je što ne mogu da se oprostim od vas na pravi način. Želim klubu sve najbolje u budućnosti”, poručio je Bilić u pismu koje je poslao Daily Mailu.

WBA je već imenovao Sama Allardycea za novog menadžera. Iskusni engleski strateg potpisao je ugovor na godinu i po.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!