NaslovnicaVijestiBivša zvijezda Arsenala i Francuske se oprašta od fudbala

Bivša zvijezda Arsenala i Francuske se oprašta od fudbala

Bivša zvijezda Arsenala i Francuske se oprašta od fudbala. Pobjednik Svjetskog prvenstva je potvrdio svoj odlazak u penziju nakon što je svoju seniorsku karijeru počeo 1993. godine, a slobodan igrač je od svog vremena u Indijskom timu Goa.

Bivša zvijezda Arsenala i Francuske se oprašta od fudbala

Bivša zvijezda Arsenala i Francuske, Robert Pires je objavio da se povlači iz fudbala u dobi od 42. godine.

Krilni igrač koji je igrao za Metz, Marseille, Villarreal i Aston Villu prije završetka karijere sa ekipom is indijske Super lige, Goa-e, iz koje je otišao u martu prošle godine.

A veznjak je otkrio da je njegovoj karijeri, koja je počela 1993. godine, došao kraj.

“Ja imam 42. godine, a sada je moje vrijeme da kažem stop – moje zadnje iskustvo je bilo u Indiji”, rekao je za L’Equipe.

“Iznad svega ostalog, mjesto ću ustupiti mladim igračima.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

On je osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. godine, Euro 2000 i dva naslova Kupa konfederacija sa Francuskom, za koju je posljednji put igrao 2004. godine.

Na klupskoj razini, Pires je uživao u značajnom uspjehu u Arsenalu između 2000 i 2006. godine, osvojivši dva naslova Premiershipa uključujući 2003/04 godine kada je Arsenal bio nepobjediv i prikupio je tri medalje iz FA kupa.

Jedan trofej mu je izmakao, a to je trofej Lige prvaka, uz Topnike koji su izgubili u finalu 2006. godine protiv Barcelone.

Pires je zamijenjen rano u prvom poluvremenu nakon što je golman Jens Lehmann dobio crveni karton u dramatičnom sukobu u Parizu.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!