NaslovnicaVijestiBIVŠA ZVIJEZDA CHELSEAJA KRITIKOVALA HAZARDA: To što je uradio bilo je potpuno...

BIVŠA ZVIJEZDA CHELSEAJA KRITIKOVALA HAZARDA: To što je uradio bilo je potpuno neprofesionalno!

Bivši napadač Chelseaja Tony Cascarino uputio je velike kritike na račun Edena Hazarda zbog načina na koji je izveo penal u finalu Carabao kupa protiv Manchester Cityja.

Kritike na račun Hazarda

‘Plavci’ su poraženi u seriji penala, koja je uslijedila nakon napetih 120 minuta igre. City je na kraju slavio rezultatom 4-3, nakon što su penale za londonski klub promašili David Luiz i Jorginho.

Mnogi su mišljenja kako je Chelsea pokazao više u regularnom dijelu susreta. Jedan od najboljih igrača Sarrijevog tima, Hazard je igrao na poziciji lažne devetke, a gol je postigao sjajnom panenkom. Iako su ga brojni navijači hvalili zbog toga, bivši igrač Chelseaja Cascarino, koji je za klub nastupao tokom sezone 1991/92, uputio je kritike na račun belgijskog reprezentativca, koji se, kako kaže, ponio potpuno neprofesionalno.

On je u kolumni za The Times napisao: “Hazard ni u kom slučaju nije ‘materijal’ za kapitena, ali trebao bi biti jedan od iskusnijih igrača, koji su primjer drugima. Umjesto toga, glupirao se sa panenkom, što je bilo na granici smiješnog. Trebao mu je netko u svlačionici reći zašto koji k***c to radi. Da li bi to uradio u finalu Svjetskog prvenstva? Nema šanse. Penale nije nimalo shvatio ozbiljno, i to što je učinio je bilo neprofesionalno.”

Dva tjedna prije ovog finala, Chelsea je poražen rezultatom 6-0 na Etihadu, a daleko bolji nastup tima na ovom susretu je mogao biti nagrađen titulom, da se nije dogodio veliki incident. Naime, golman Kepa Arrizabalaga je odbio napustiti teren pred sami kraj produžetaka, kada je Sarri zatražio ulazak Willyja Caballera, te je tako pokazao veliko nepoštovanje prema talijanskom stručnjaku.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!