NaslovnicaVijestiBivša zvijezda Liverpoola otkrila: Plakao sam kad sam napuštao klub!

Bivša zvijezda Liverpoola otkrila: Plakao sam kad sam napuštao klub!

Legendarni igrač Liverpoola Michael Owen otkrio je kako je plakao na putu do aerodroma prije nego što je napustio Liverpool i prešao u Real Madrid.

Owen komentarisao transfer u Real Madrid

Bivši napadač ‘Redsa’ pridružio se Los Blancosima 2004. godine u transferu vrijednom 12 miliona eura, nakon briljantnih osam sezona provedenih na Anfieldu, tokom kojih je osvojio Zlatnu loptu 2001. godine.

On je o tom transferu i interesu Real Madrida rekao: “Kada su mi se javili iz Real Madrida i upitali me da im se pridružim 2004. godine, dio mene je bio polaskan, a drugi dio se tome protivio. Tko ne bi želio igrati u tom klubu? Međutim, mozak se tome protivio i nisam mogao normalno razmišljati.”

U intervjuu za Daily Mail, bivši engleski reprezentativac je otkrio kako je osjećao veliku tugu nakon što je prihvatio ponudu ‘kraljevskog’ kluba: “Sjetite se, u tom timu su tada igrali Zinedine Zidane, Raul, David Beckham, Ronaldo, Roberto Carlos i Luis Figo. Tko ne bi volio igrati s njima? Da sam ostao u Liverpoolu, mogao sam imati nevjerovatnu karijeru kao što su ju imali Steven Gerrard i Jamie Carragher, kao i osvojiti Ligu prvaka, koju su osvojili samo godinu dana kasnije.”

“Međutim, uvijek sam se pitao ‘što ako’. Ta misao bi mi non-stop prolazila kroz glavu. ‘Kako bi izgledalo da naučim novi jezik, isprobam drugačiju kulturu, budem dio jednog od najvećih timova u povijesti nogometa?'”

[su_no1forfootball]

“Možda sam samo naivno mislio kako ću se, poput Iana Rusha, koji je napustio Liverpool i otišao u Juventus, nakon godinu ili dvije vratiti u klub. Zapravo, to se skoro i dogodilo. Odlučio sam da moram otići, ali unatoč tome, poprilično sam plakao na putu od kuće do aerodroma. Dio mene nikad nije želio otići.”

“Sudeći prema fotografijama Philippea Coutinha, koji je prešao u Barcelonu, on se nije tako osjećao. Izgledalo je kao da je u ‘utopiji’. Naravno, to je drugačije kod južnoameričkih igrača. Morate prihvatiti da je igranje za Barcelonu ili Real Madrid vrhunac njihove karijere. Oni odrastaju sanjajući kako će igrati u tim klubovima.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!