NaslovnicaVijestiBivša zvijezda Premier lige poručila: On bi trebao zamijeniti Antonija Contea!

Bivša zvijezda Premier lige poručila: On bi trebao zamijeniti Antonija Contea!

Još uvijek nije poznato hoće li Antonio Conte ostati na Stamford Bridgeu i sljedeće sezone, ali ukoliko ode zasigurno će se za to mjesto boriti nekolicina vrhunskih svjetskih trenera.

Rodgers kao Conteova zamjena

Naime, poznato je kako je Antonio Conte u lošim odnosima sa Chelseajevom upravom, što je nekoliko puta i javno rekao. Prije svega, navodno je nezadovoljan zbog loše odrađenog ljetnog prelaznog roka, gdje nije dobio igrače koje je želio. Pored toga, on ima želju vratiti se što prije u Italiju, kako bi bio uz svoju porodicu, što su potvrdili i talijanski mediji.

Rodgers kao Conteova zamjena

Bivša zvijezda Premier lige i velški reprezentativac Craig Bellamy otkrio je tko bi po njegovom mišljenju trebao preuzeti klupu Chelseaja u slučaju odlaska talijanskog stručnjaka. Naime, u pitanju je bivši trener Liverpoola Brendan Rodgers.

Rodgers kao Conteova zamjena

“Ne čini se kako je odnos Contea sa upravom dobar i moguće je da ode na kraju sezone. Ja bih sav novac koji imam na raspolaganju tamo potrošio na razvoj mladih igrača, koje bih uveo u prvi tim”, rekao je Bellamy.

“Ne postoji bolji trener kao njegova zamjena od Brendana Rodgersa. On igra dobar nogomet, atraktivan nogomet koji bi zadovoljio Romana Abramoviča (vlasnika Chelseaja). S obzirom na iskustvo koje ima, da li bi on mogao preuzeti Chelsea i razvijati mlade igrače u sljedećih nekoliko godina? Po mom mišljenju da.”

Rodgers trenutno uživa vodeći škotski Celtic. Već je ove sezone osvojio novu titulu, u pitanju je Škotski Liga kup, a po svemu sudeći osvojit će i novu titulu prvaka lige. U Premier ligi je ostavio veliki trag vodeći, prvo Swansea City, a zatim i Liverpool sa kojim je bio vrlo blizu osvajanja titule u sezoni 2013/14, kada su ‘Redsi’ završili sezonu sa samo dva boda manje od prvaka Manchester Cityja, koji je imao 86 osvojenih bodova.

Chelsea je trenutno na trećem mjestu u Premier ligi i ima 38 osvojenih bodova iz 18 odigranih utakmica. Sutra će, u okviru 19. kola, gostovati kod devetoplasiranog Evertona.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!