Bivši igrač Liverpoola ‘opleo’ po PSG-u: Treba da ih je sramota zbog ovoga

Bivši igrač Liverpoola frustriran je zbog ponašanja nogometaša PSG-a na sinoćnoj utakmici protiv Liverpoola, i tvrdi kako treba da ih je sramota zbog toga.

Nekadašnji nogometaš Liverpoola Jamie Carragher kaže da bi fudbalere Paris Saint-Germaina trebalo da bude sramota poslije pobjede 2:1 nad Redsima.

Razlozi za to jesu simuliranje i odugovlačenje, a tim povodom bio je bijesan i menadžer Liverpoola Jurgen Klopp.

“Bilo je veoma frustrirajuće, sa Neymarom se to događalo čak i u prvom poluvremenu. Govorimo o jednom od najboljih nogometaša na svijetu, ali bila je sramota gledati ga. Ako nastavi tako, njegova karijera biće upamćena po tome, a ne po tome kako je sjajan igrač bio“, kaže Carragher, koji je sa Liverpoolom 2005. godine osvojio trofej u Ligi prvaka, i nastavlja:

“To ostavlja gorak ukus u ustima, uopšte ne suosjećam sa nogometašima PSG-a i potpuno je razumljivo što je Klopp frustriran. Čak i Thiago Silva, kapiten i štoper, valja se u uglu i drži se za lice… PSG je vrhunski tim, ne moraju da pribjegavaju tome. Trebalo bi da se stide, ne znam kako se poslije toga vrate u svlačionicu i kasnije razgovaraju sa svojim porodicama. Valjati se tako, to rade samo djeca u vrtiću”.

Kako bi prošao dalje Liverpool mora da pobijedi Napoli 11. prosinca, i to sa 1:0 ili sa dva gola razlike, pod pretpostavkom da PSG bude bolji od Zvezde u Beogradu.

“Mislim da će biti 50-50, a u Napoliju su svjesni kakva ih atmosfera čeka na Anfieldu. Očekujem da Liverpool pobijedi, ali biće mnogo teže da to učini sa dva razlike. Godine 2005. trebalo nam je da dobijemo tako Olympiacos, pobijedili smo 3:1 i poslije je sve bilo u redu”, zaključio je Carragher.

Napoli je prvi na tabeli sa devet bodova, PSG ima osam, Liverpool šest, a Crvena Zvezda četiri boda.