NaslovnicaVijestiBivši igrači Reala optuženi za utaju poreza

Bivši igrači Reala optuženi za utaju poreza

Bivši igrači Real Madrida, Angel Di Maria, Xabi Alonso i Ricardo Carvalho optuženi su utaju poreza od strane španjolskih vlasti u periodu od 2009. do 2011. godine, pišu mediji.

utaju poreza

Španjolske vlasti su naglasile da taj slučaj nema veze s aferom Football Leaks, i da su još dvojica igrača optužena za utaju poreza, ali njihovi identiteti nisu objavljeni.

Međutim, španjolski mediji pišu kako se radi o kolumbijskom napadaču Radamelu Falcau i portugalskom defanzivcu Fabiu Coentrau.

Xabi Alonso je od 2009. do 2014. igrao za Real Madrid, zatim je prešao u Bayern iz Münchena, dok je Di Maria nosio dres kraljevskog kluba od 2010. do 2014. godine, a trenutno je član PSG-a.

Carvalho je u Realu igrao od 2010. do 2013, a potom je tri sezone nosio dres Monaca. Trenutno je bez kluba.

Coentrao je član Reala od 2011. godine, a ove sezone je poslan na posudbu u Monaco, dok je Falcao bio član Atletico Madrida od 2011. do 2013. godine.

Nedavno su objelodanjene sumnje kako se i najbolji nogometaš svijeta, Cristiano Ronaldo, služio raznim “trikovima” za izbjegavanje plačanja poreza.

Portugalac je sponzorske ugovore sa najvećim multinacionalnim kompanijama dogovarao preko firme kojoj je sjedište u Irskoj, zemlji sa najnižom stopom poreza u Evropi.

Prema dokumentima koje je objavio španski „El confidencial“, poslove sa velikim brendovima sa kojima sarađuje Ronaldo, sklapala je marketinška kompanija „Multisports & Image Management (MIM) Limited“ koja je osnovana u Dublinu 2004. godine.

Porez u Irskoj je duplo manji nego u Španiji i iznosi 12.5 posto, a posebne pogodnosti vezane su za poslovanje kompanija, pa je jasno da je Ronaldo uštedio veliki novac, tačnije 31 posto u odnosu na Španiju, gdje bi, pored poreza koji iznosi 25 posto, morao da plaća dodatne takse, pa sveukupno španskim vlastima mora da izdvoji oko 43.5 procenata zarade.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!