NaslovnicaVijestiBivši napadač Los Blancosa priznao: Bilo bi sjajno vratiti se u Real...

Bivši napadač Los Blancosa priznao: Bilo bi sjajno vratiti se u Real Madrid!

Napadač Lyona Mariano Diaz priznao je kako ne isključuje opciju povratka u Real Madrid jednog dana, te da njegov bivši klub ima pravo prvootkupa njegovog ugovora ukoliko bude odlazio iz francuskog kluba u budućnosti.

Mariano Diaz o povratku u Real Madrid

Dominikanski reprezentativac je u Lyon stigao prošlog ljeta u transferu vrijednom osam miliona eura, te je sa novim klubom potpisao ugovor do 2022. godine.

24-godišnjak igra u sjajnoj formi ove sezone, postigao je 15 golova i podijelio četiri asistencije u 26 nastupa u francuskom prvenstvu, gdje se njegov tim nalazi na četvrtom mjestu. S obzirom na sjajnu formu u kojoj se nalazi, te razočaravajuću formu Karima Benzeme u njegovom bivšem klubu, pojavile su se špekulacije kako ga ‘kraljevski’ klub želi vratiti na kraju sezone.

“To je mogućnost koja ne zavisi od mene, ali što da ne?”, rekao je Mariano u intervjuu za Marcu na pitanje da li je zainteresovan za povratak na Santiago Bernabeu, te nastavio: “Bilo bi sjajno vratiti se jednog dana. Real Madrid posjeduje postotak mojih prava za budući transfer, a osim toga, ima i pravo prvootkupa mog ugovora.”

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

On je prošle sezone u dresu Real Madrida odigrao ukupno 14 utakmica u svim takmičenjima i postigao pet golova, te priznaje kako je odlučio poslušati savjet Zinedinea Zidanea, koji mu je rekao da se pridruži Lyonu kako bi igrao redovno.

“Odluka o odlasku iz Real Madrida je bila teška, pogotovo zbog toga što je to najbolji klub na svijetu. Međutim, gledam na pozitivnu stranu jer sam se pridružio velikom klubu, koji ima nove ciljeve. Vrlo sam sretan što sam došao ovdje i trenutnom situacijom. Osjećam se vrlo važnim i to je bio cilj zbog kojeg sam došao ovdje. Zidane mi je preporučio da dođem ovdje jer je Alexandre Lacazette napustio klub i složio sam se s tim. Da mi je rekao da ostanem, vjerovatno bih ostao. Imao sam i drugih ponuda, ali ova me je najviše privukla.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!