NaslovnicaVijestiBivši nogometaš Arsenala potpisao za Benevento

Bivši nogometaš Arsenala potpisao za Benevento

Bivši nogometaš Arsenala potpisao je za Benevento, poslednjeplasirani tim italijanske Serie A.

Bacary Sagna (34), bivši nogometaš Arsenala, Manchester Cityja i reprezentacije Francuske, novo je pojačanje italijanskog prvoligaša, Beneventa. Ugovor je potpisan do kraja sezone, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

“Moja karijera je posljednjih deset godina bila na najvišem nivou. Benevento mi je ponudio priliku da igram za klub čija je priča veoma lijepa. U doba kada je fudbal u mnogim klubovima postao više biznis, nego istinski sport, Benevento predstavlja srce i dušu onoga što bi fudbalski klub treba biti.”

[su_live_koeficijenti_v2]

“Strast, srce, nada, radost, ljubav i filozofija usklađeni su s mojim načinom razmišljanja o životu“, kazao je Sagna, prenose italijanski mediji.

Bacary Sagna je francuski internacionalac porijeklom iz Senegala. Sagna je imao 89 nastupa u Francuskoj Ligi 1 za Auxerre i bio je dio postave koja je osvojila Francuski kup 2005.

PREVARANT: Navijači i mediji pripremili doček na aerodromu, a on na drugoj strani Evrope potpisao drugi klub

OTKRIVAMO: Razlog zbog kojeg je Guardiola u meču protiv Burnleya na klupu stavio samo šest nogometaša

Sa Auxerreom je igrao u UEFA kupu 2006/07. U toj sezoni je izabran za najboljeg desnog bočnog igraca Francuske Ligue 1. Srpnja 2007. je prešao u Arsenal za oko 6 milijuna funti.

Vrlo brzo se nametnuo menadžeru Wengeru i uspostavio kontinuitet igara u prvoj postavi. U Premier Ligi, Sagna je bio u startnoj postavi prilikom pobjede Arsenala od 2:1 nad Fulhamom, što mu je bio oficijalni debi. Na kraju sezone 2007/08, Sagna je izabran u tim sezone Premier Lige.

[su_no1forfootball]

Lipnja 2014. Sagna je potpisao za aktualnog prvaka Manchester City, nakon isteka ugovora sa Arsenalom. Etihad je napustio po isteku ugovora prošlog ljeta.

Sagna je nastupao za reprezentaciju Francuske od 2007. do 2016. godine, zabilježivši 65 nastupa. Na Euru 2016, odigrao je maksimalan broj minuta na prvenstvu. Posljednju utakmicu odigrao je protiv Bugarske u kvalifikacijama za SP u Rusiji.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!