NaslovnicaVijestiBivši reprezentativac Engleske: Riječ 'crnac' nije uvrijedljiva!

Bivši reprezentativac Engleske: Riječ ‘crnac’ nije uvrijedljiva!

Nekadašnji nogometaš Manchester Cityja i bivši reprezentativac Engleske ne vidi ništa sporno u potezu rumunjskog suca, koji je pomoćnog trenera Basaksehira Pierrea Weboa nazvao ‘crncem’.

Bivši engleski reprezentativac Micah Richards prokomentirao je sinoćnje događaje na utakmici PSG-a i Basaksehira koja je prekinuta u 14. minutu.

Igrači su odlučili napustiti teren u 14. minutu susreta u znak protesta protiv četvrtog suca, Rumunja Sebastiana Coltescua. On je pomoćnog trenera Basaksehira Pierrea Weboa nazvao “negru” (crnac na rumunjskom), a onda je glavni sudac isključio Kamerunca zbog prigovora.

Situaciju je komentirao i Richards koji je u karijeri igrao za Manchester City, Fiorentinu i Aston Villu.

“Da sada neko uđe u ovu prostoriju i kaže ‘crnac’ ili ‘onaj crnac’, ne bih se uvrijedio. Lako je lijepiti etikete ako ne znate kontekst u kojem je nešto rečeno”, rekao je Richards pa dodao:

“Prema onome što smo vidjeli, teško mi je etiketirati četvrtog suca jer ne znam kontekst u kojem je to rekao. U Rumunjskoj riječ ‘negru’ znači crno. Ne možemo znati da je on to rekao zato što je rasista.

Micah, koji danas radi kao komentator na CBS-u, ovim je izjavama izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!