NaslovnicaVijestiBivši veznjak Chelseaja otkrio: Želim se vratiti u klub prije završetka karijere!

Bivši veznjak Chelseaja otkrio: Želim se vratiti u klub prije završetka karijere!

Bivši veznjak Chelseaja Ramires, koji se u posljednje vrijeme povezuje sa prelaskom u Inter, otkrio je kako bi se volio vratiti na Stamford Bridge prije nego što završi svoju karijeru.

Ramires želi u Chelsea

Brazilac trenutno nastupa za Jiangsu Suning, a postao je najskuplje pojačanje kineskog kluba kad je stigao početkom 2016. godine za 28 miliona eura. U zimskom prelaznom roku pojavile su se špekulacije kako je bio na korak od prelaska u Inter, ali taj transfer se nije dogodio.

On je povodom toga rekao: “Bilo je mnogo vijesti o mom prelasku u Inter, ali nisam dobio nikakvu konkretnu ponudu. Svi znaju da je Inter veliki klub i da mi je želja zaigrati ponovo u Europi, ali u ovom trenutku razmišljam kako pomoći Jiangsuu u ovoj godini. Ništa drugo mi trenutno ne prolazi kroz glavu.”

Njegov klub je završio na 12. mjestu u kineskoj Superligi prošle sezone, dok su godinu dana prije tog završili na drugom mjestu, a Ramires se nada kako mogu ponoviti sličnu sezonu i ovaj put.

Prije odlaska u Kinu, 30-godišnjak je uživao u šest godina provedenih u dresu Chelseaja, između 2010. i 2016. godine. U tom periodu je osvojio Premier ligu, Liga Kup, FA Kup, Europsku ligu i Ligu prvaka.

[su_no1forfootball]

On je dodao kako mu je plan ponovo obući dres ‘Plavaca’ prije nego što se povuče iz nogometa: “Chelsea? Oduvijek sam imao poseban odnos s njima i želio bih igrati ponovo za taj klub prije završetka karijere. Znam da će vrata Stamford Bridgea vječno biti otvorena za mene, a nositi njihov dres ponovo bilo bi spektakularno.”

Za klub iz zapadnog Londona odigrao je ukupno 251 utakmicu, te postigao 34 gola i podijelio 25 asistencija. Najvažnija utakmica koju je odigrao je najvjerovatnije ona protiv Barcelone u polufinalu Lige prvaka 2012. godine, kada je postigao gol za 1-1 na Camp Nouu. Rezultat je na kraju glasio 2-2, te je njegov bivši tim ukupnim rezultatom 3-2 prošao u finale i osvojio takmičenje po prvi put u povijesti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!