NaslovnicaVijestiBizaran potez trenera Evertona: Ubacio napadača pa ga izveo iz igre!

Bizaran potez trenera Evertona: Ubacio napadača pa ga izveo iz igre!

Manchester United i Everton remizirali su na Old Traffordu (1:1), ali je utakmicu obilježio bizaran potez trenera Evertona, koji je ubacio Moisea Keana sa klupe u igru, da bi ga izveo sa terena nakon samo 19 minuta!

“Karamele” su stigle u vođstvo autogolom Lindelofa u 36. minutu igre, a mladi Mason Greenwood donio je izjednačenje u 77. minutu, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

U Evertonu mogu biti zadovoljni bodom sa Old Trafforda, ali najmanje razloga za zadovoljstvo ima mladi napadač Moise Kean, koji je danas bio “žrtva” poprilično neobične taktičke zamisli trenera Duncana Fergusona.

Ferguson je u 70. minutu odlučio da Bernarda zamijeni Keanom, a zatim je 19 minuta kasnije Kean napustio teren, kako bi ušao Niasse.

“Mislim da nije uspio da se prilagodi ritmu utakmice. Takođe, imao sam još napadača na klupi, koje sam želio da vidim na terenu. Trebalo mi je da sačuvam rezultat i popunim vrijeme nečim. To nema nikakve veze sa igračem, nisam donio odluku na osnovu mog ličnog odnosa sa njim”, objasnio je Ferguson.

19-godišnji napadač stigao je ljetos na Goodison Park iz Juventusa za obeštećenje od 27.5 miliona eura, a ove sezone odigrao je ukupno 12 utakmica za Everton, i to uglavnom kao zamjena sa klupe, postigavši jedan gol.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!