NaslovnicaVijestiBIZARAN RAZLOG: Barcelona planira dati otkaz Victoru Valdesu samo tri mjeseca nakon...

BIZARAN RAZLOG: Barcelona planira dati otkaz Victoru Valdesu samo tri mjeseca nakon što se vratio u klub!

Legendarni bivši golman Barcelone Victor Valdes mogao bi dobiti otkaz na funkciji trenera mladog tima Barce, samo nekoliko mjeseci nakon što se vratio u klub, i to zbog nevjerovatnog razloga.

Barcelona sprema otkaz Valdesu

Bivši španjolski reprezentativac je preuzeo mladi Juvenil A tim katalonskog giganta proteklog ljeta, a kako izvještava Katalonski radio, a vijest prenose novine AS, on je već poručio svom trenerskom osoblju kako bi mogao napustiti klub.

Naime, razlog zbog kojeg bi mu čelnici Barcelone mogli uručiti otkaz je taj što nije otputovao sa timom na gostovanje kod Gimnastic de Tarragone u subotu, nakon čega je održao razgovor sa bivšim suigračem i trenutnim direktorom omladinske akademije kluba Patrickom Kluivertom.

Pred tu utakmicu klub je na službenom stranici objavio izvješće u kojem piše: “Victor Valdes, trener Juvenil A tima, neće otputovati na utakmicu protiv Gimnastic de Tarragone na Gradskom kampu la Pobla de Mafumet.”

Navodno, i prije ovoga Valdes je bio u lošim odnosima sa upravom nakon što njegovom timu nije dozvoljeno da domaće utakmice igra na stadionu Johan Cruyff. Njemu je navodno tom prilikom poručeno kako se taj teren koristi samo za utakmice i treninge rezervnog tima, te ženskog tima Barcelone.”

O tom slučaju Valdes je rekao: “Od prvog dana kada sam se vratio u klub, mislio sam kako će taj stadion biti naš dom, ali nastavit ću se boriti da zaigramo tamo.” To nije jedini problem s kojim se on suočio, s obzirom da 37-godišnjak također nije prisustvovao ni zajedničkoj večeri sa ostalim trenerima mladih ekipa, te u klubu ozbiljno razmatraju opciju da mu uruče otkaz.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!