NaslovnicaVijestiBIZARAN RAZLOG: Evo zašto u Manchesteru odbijaju aktivirati opciju produženja ugovora Davida...

BIZARAN RAZLOG: Evo zašto u Manchesteru odbijaju aktivirati opciju produženja ugovora Davida De Gee!

Kako danas pišu engleski mediji, čelnici Manchester Uniteda još uvijek nisu sigurni da li žele aktivirati opciju produženja ugovora jedne od najvećih zvijezda Davida De Gee, a razlog za to je nevjerovatan. 28-godišnjak, koji je proglašavan najboljim pojedincem na Old Traffordu u četiri od posljednjih pet sezona, ugovor sa ‘Crvenim vragovima’ ima do kraja trenutne sezone.

De Gea ne želi produžiti ugovor

Uprkos tome što pregovori oko njegovog produženja ugovora traju već skoro godinu dana, loša forma u kojoj se njegov tim nalazi, te neizvjesnost kada je u pitanju ostanak Josea Mourinha, natjerali su španjolskog reprezentativca da razmisli o svojoj budućnosti u klubu. Mourinho ga svim silama želi zadržati, ali je nedavno zabrinuo sve navijače izjavom kako nije siguran da li će on potpisati novi ugovor. Klub navodno ima mogućnost da aktivira klauzulu u njegovom ugovoru o automatskom produženju na dodatnih godinu dana, ali još uvijek ju ne žele aktivirati, i to iz bizarnog razloga.

Naime, Metro piše kako bi u slučaju da to naprave prihvatili poraz u uvjeravanju Španjolca da sam potpiše novi, dugogodišnji ugovor. Sa dovođenjem De Gee u proteklih nekoliko godina se povezivao Real Madrid, kojem trenutno nije potreban novi golman. Ipak, Juventus je navodno spreman iskoristiti priliku ukoliko se situacija ne popravi, a nema sumnje kako bi se pojavio interes i drugih europskih velikana.

U Manchester Unitedu su spremni čekati na konačnu odluku do kraja godine, kada će aktivirati produženje ugovora na dodatnih godinu dana, s obzirom da bi De Gea, u slučaju da sam ne produži ugovor, imao dozvolu da pregovara sa drugim klubovima već u januaru. ‘Crveni vragovi’ ga žele učiniti drugim najplaćenijim igračem na Old Traffordu, odmah iza Alexisa Sancheza, a hoće li on na to pristati ostaje nam da vidimo uskoro.

Najnovije vijesti

Chelsea dovodi 17-godišnjeg Brazilca za 55 milijuna eura

0
Estevao Willian, nedavno proslavljeni 17-godišnjak koji briljira na desnom krilu u Palmeirasu, brzo je postao sinonim za novo brazilsko čudo od djeteta. Njegovo ime...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!