NaslovnicaVijestiBlanc: Manchester City je imao samo dvije prilike

Blanc: Manchester City je imao samo dvije prilike

Trener Paris Saint Germaina Laurent Blanc izjavio je da je Manchester City postigao golove iz dvije jedine prilike koje su imali na sinoćnjoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, koja je završila rezultatom 2-2.

Manchester City je imao samo dvije prilike

Taj rezultat znači da tim Laurenta Blanca u uzvratnoj utakmici mora ići na pobjedu, jer su “Građani” u velikoj prednosti sa dva postignuta gola u gostima.

Kevin De Bruyne i Fernandinho su bili strijelci za Manchester City, a Blanc je dodao da je njegov tim napravio previše grešaka, te poklonio golove gostima.

“Sa dvije greške dozvolili smo Manchester Cityju da postigne golove, koji su veoma važni za njih. Zbog toga najviše žalimo. Mislim da smo primili te golove iz dvije jedine prilike koje su imali, a mi smo mogli postići tri ili četiri gola. Ovo nije dobar rezultat, napravili smo previše tehničkih grešaka.”

“Parižani” se nadaju prolasku u prvo polufinale Lige prvaka još od 1995. godine, ali kako bi uspjeli u tome, morat će odigrati mnogo bolje na Etihadu u utorak.

Blanc je priznao da njegov tim nije iskoristio prilike koje je imao, ali je uvjeren da mogu izvući rezultat koji im je potreban ukoliko limitiraju greške u obrani.

“Trebali smo postići gol ranije nego što smo to učinili, ali promašili smo jedanaesterac, a zatim smo primili dva gola. Znali smo da City ima tri vrlo opasna igrača u napadu, ali sam uvjeren da možemo izvući dobar rezultat u Manchesteru ukoliko limitiramo naše greške.”

Što se tiče perfomansa Zlatana Ibrahimovića, Blanc je izjavio: “Zlatan je večeras stvarno bio na roller coasteru, promašio je jedanaesterac, a zatim je imao sjajnu priliku i opet nije postigao gol. Mislili smo da to nije njegova večer, ali on je zadržao samopouzdanje i postigao gol do kraja.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki][su_netbet_bonus][/su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!