NaslovnicaVijestiBolton i Cardiff se pridružili utrci za Unitedovog napadača

Bolton i Cardiff se pridružili utrci za Unitedovog napadača

Reprezentativac engleske U21 teško dolazi do šanse u prvom timu ‘Crvenih Đavola’ pa je zato dostupan za posudbu.

Wilson

Cardiff City i Bolton su se pridružili utrci za Man Unitedovog napadača i engleskog U-21 reprezentativca James Wilsona kojeg želi još 12 klubova na posudbu.

Wilson, kojem je tek 19 godina, još se uvijek nije uklopio u prvi tim Man Uniteda ove sezone, a teško će se i uklopiti pored novog pojačanja Martiala.

Prošle sezone odigrao je 17 utakmica i postigao 2 gola.

Derby County vodi u ovoj utrci da dovedu mladog Unitedovog napadača Wilsona na posudbu, ali Russel Slade, šef Cardiffa i trener Boltona, Neil Lennon su također vrlo blizu.

Slade je rekao: “On je očito igrač jake sposobnosti. Manchester United ima planove za njega ove sezone.”

“Ne bi bilo uredu kada ga klubovi ne bi željeli sada, kada je dostupan. A mi nećemo reći ne.”

“Lennon je dodao: “Mislim da je Man United rekao da je pola klubova u Championshipu zainteresovano za Wilsona i to mogu da razumijem. Nema sumnje da interesi postoje od mnogih klubova.”

Debi za Unitedovu prvu ekipu Wilson je napravio na Old Traffordu protiv Hull City-a, 6. maja 2014. godine, gdje je postigao dva pogodka u pobjedi od 3-1.

7. augusta 2014. godine, Wilson je postigao sva četiri gola za U21 tim ‘Crvenih Đavola’, gdje su pobijedili Man City U21 tim u finalu Manchester Senior Kupa.

Prvi gol u sezoni 2014/15 za Unitedovog napadača u prvom timu je stigao 17. januara 2015, kada je Wilson ušao kao zamjena za Johny Evansa i postigao je pogodak u sudijskoj nadoknadi i pobjedi protiv QPR-a (2 – 0).

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!