NaslovnicaVijestiBorba za Scudetto trajat će do zadnjeg dana - "Mrtvi ne znate...

Borba za Scudetto trajat će do zadnjeg dana – “Mrtvi ne znate što propuštate!”

Napoli je iz godine u godinu sve moćniji, sve je veći igrač u Italiji i ponovno su u ozbiljnoj borbi za naslov prvaka Italije. Ako rođeni Splićanin Ivan Strinić kaže: Napulj je luđi i od Splita, onda znate o kakvom se gradu radi, o kakvoj euforiji je ovdje riječ.

borba za scudetto

Vratimo priču malo u povijest. Napoli je klub koji je veći dio svoje povijest imao bitnu ulogu u Italiji, ali ne bitnu kao AC Milan, Inter ili Juventus. Rekli bi Talijani – klubovi sa crnim trakama (crveno – crni, plavo – crni, bijelo – crni). Trenutak koji je klub iz Napulja promijenio bio je dolazak Maradone, ponajboljeg igrača u povijesti nogometa. Bio je 10.5.1987. godine kada je u Napulju gostovala Fiorentina, predzadnje kolo prvenstva, a Napoliju treba samo jedan bod za prvu titulu u povijesti.

[su_live_koeficijenti]

Napoli je poveo golom Andree Carnevalea, Napulj je bio spreman za navjeće slavlje u povijesti tog grada. Ipak, prekrasnim pogotkom iz slobodnjaka izjednačio je mlađahni Roberto Baggio, svoj prvi gol ikad u prvenstvu. Nervoza je zavladala San Paolijem. I trajala je ta nervoza do zadnje sekunde, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. S posljednjim sučevim zviždukom Napulj je eruptirao poput Vezuva. Nešto nestvarno – jedno od najvećih slavlja u povijesti nogometa. Dan je to kada je Diego Armando Maradona postao više od nogometne legende – za navijače Napolija postao je Bog! Na lokalnim izborima nakon tog čak 20.000 tisuća listića imalo je nadodano “Viva Maradona”.

EUFORIJA NAPULJA

Samo dan nakon tog slavlja preko groblja osvanuo je grafit – “Mrtvi, ne znate što ste propustili.”

2016. godine sve je bilo spremno da sve to isto ponovi – ponovno u glavnoj ulozi Argentinac, Gonzalo Higuain vukao je Napoli prema tituli prvaka Italije, no nije uspio. Momčad iz Napulja igrala je sjajan nogomet te sezone, no nisu uspjeli. Čim se završila sezona Higuain je otišao u omraženi Juventus i od heroja postao najveća izdajica Napulja.

Jučer je Napoli igrao tek 24. kolo, od ukupno 38, još je puno utakmica pred njima, no euforija već kreće, Napulj je takav grad. Na krilima omalenog Mertensa grabe prema toliko željenoj tituli, ali ponovno im za vratom puše Juventus. Samo jedan bod iza njih bez obzira na fenomenalnu sezonu Napolija nikako da pobjegnu ‘Staroj dami’.

[su_cashout]

Nakon 24 kola – Napoli ima 63 boda, a Juventus 62 boda, trećeplasirani Lazio 46. A koliko je Napoli moćniji od Lazija pokazali su sinoć kada su slavili rezultatom 4-1. Lazio je imao tek jedan udarac u okvir, a ukupni udarci bili su 17-5 u korist Napolija. Iako je Lazio poveo ranijim golom, Napoli je pokazao pobjednički mentalitet i nakon toga dao 4.

Pred njima je još dug do titule, no nastave li ovako euforija će postajati sve jača, mrtvi ne znaju šta bi mogli propustiti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!