NaslovnicaVijestiBorussia Dortmund konačno pronašla zamjenu za Aubameyanga

Borussia Dortmund konačno pronašla zamjenu za Aubameyanga

Danas su svi engleski mediji prenijeli vijest kako je Arsenal postigao dogovor sa Borussijom Dortmund oko kupovine Pierre-Emericka Aubameyanga.

Borussia dovodi Anthonyja Modestea

BBC Sport je objavio kako su dva kluba pristala na cijenu od 60 miliona funti za gabonskog napadača, koji će tako postati najskuplje pojačanje u povijesti ‘Topnika’. Ipak, postoji jedan uslov kako bi se taj transfer ostvario, a u pitanju je zamjena za Aubameyanga koju Borussija planira dovesti prije nego što se završi prelazni rok.

28-godišnjak je napravio veliki nered u svlačionici njemačkog tima u posljednjih par mjeseci, a i čelnici kluba su izjavili kako je njegovo ponašanje neprihvatljivo. Prije nekoliko dana pisalo se kako će Olivier Giroud doći kao njegova zamjena, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.

Borussia dovodi Anthonyja Modestea

Aubameyanga bi navodno trebao zamjeniti napadač Kolna Anthony Modeste, koji trenutno igra na posudbi u kineskom Tianjin Quanjianu. Bivši napadač Hoffenheima je prošle sezone u dresu Kolna postigao čak 25 golova u 34 nastupa u Bundesligi. Prošlog ljeta je otišao na dvogodišnju posudbu u kineski klub, gdje je nastavio igrati u sjajnoj formi, te je postigao sedam golova u samo osam nastupa.

Međutim, on se navodno želi što prije vratiti u Njemačku, a njegov agent Patrick Mendy je izjavio kako bi se njegov klijent mogao ponovo udružiti sa svojim bivšim trenerm Peterom Stogerom.

[su_no1forfootball]

On je u intervjuu za Sport Bild rekao: “Borussia Dortund je veliki klub i naravno da je zainteresovana za Tonyja. Nije tajna da se osjeća ugodno u Njemačkoj i u Bundesligi. Pratit ćemo dešavanja i vidjet ćemo što će se dogoditi do srijede (posljednjeg dana zimskog prelaznog roka).”

Ukoliko Borussia uspije dovesti talentiranog Francuza, nema sumnje kako će Aubameyang karijeru nastaviti u Premier ligi, čime će se završiti posljednja zimska transfer saga. Gabonac je na Signal Iduna Park stigao u ljeto 2013. godine iz francuskog Saint-Etiennea za samo 13 miliona eura. Ukupno je u dresu kluba odigrao 213 utakmica u svim takmičenjima, postigao 141 gol i podijelio 36 asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!