NaslovnicaVijestiBorussia Dortmund ponudila 30 miliona eura za krilnog napadača

Borussia Dortmund ponudila 30 miliona eura za krilnog napadača

Borussia Dortmund ponudila 30 miliona eura za krilnog napadača. Sportski direktor Borussije Dortmund je danas stigao u Kijevo kako bi razgovarao o dogovoru za Anriy Yarmolenka.

Dortmund goal scorer Henrikh Mkhitaryan celebrates with the team at 4:0 during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Borussia Moenchengladbach at the Signal Iduna Arena in Dortmund, Germany, 15 August 2015. Photo by: Bernd Thissen/picture-alliance/dpa/AP Images

Prema pisanju Futbol Ukraine preko njemačkog Bilda objavljuju da je Dormund već neko vrijeme pratio ukrajinskog krilnog napadača i da su spremni da pokažu svoj interes i u javnosti.

Nakon što je dogovoreno da se Adnan Januzaj vrati u Manchester United, Bundesligaški klub se nada da će tu prazninu popuniti Ukrajincem.

Vjeruje se da je Dortmund poslao ponudu od 22.7 miliona funti za Yarmolenka.

Ova vijest će doći kao težak udarac za Everton, koji je također zainteresovan za igrača Dynamo Kyeva.

Agent igrača, Vadim Shabily, je primijećen na Goodison Parku više puta, pa je čak objavio i fotografiju sebe i Roberta Martineza.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Arsenal i Chelsea su također zainteresovani za krlo Dynamo Kieva i to od prošle godine.

https://twitter.com/FutbolUkraine/status/687897882935037952

[su_bet_at_home_1]

26-godišnji Yarmolenko je potpisao novi petogodišnji ugovor u oktobru 2015. godine, ali samo kao mjera opreza kako bi klub osigurao razumnu naknadu od njegove prodaje.

Europski klubovi se bore da osiguraju njegove usluge u januaru, jer bi njegov dobar učinak na Euru povećao cijenu na tržištu.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!