NaslovnicaVijestiBRAZILAC OTKRIVA: Ronaldinho me prevario - prešao sam u United, jer mi...

BRAZILAC OTKRIVA: Ronaldinho me prevario – prešao sam u United, jer mi je on rekao!

Bivši igrač Manchester Uniteda Kleberson je objasnio kako ga je Ronaldinho prevario za transfer na Old Trafford još 2003. godine.

BRAZILAC OTKRIVA

Brazilac, osvajač Svjetskog prvenstva zajedno sa Ronaldinhom 2002. godine, nije imao baš najbolje vrijeme u Manchester Unitedu, jer se trudio da se prilagodi tempu i grubosti Premier lige.

Ronaldinho je, nasuprot tome, nogometna legenda nakon sjajne karijere u Barceloni i Brazilu, kao i u nekoliko drugih najboljih klubova.

Tako da je prilično zabavno vidjeti kako je bivši igrač Barcelone u osnovi prevario jednog svog suigrača da napravi ono što se završilo kao prlično loš transfer.

Skoro da je usporedivo sa tim kako je Ronaldinho koristio svoje lukavstvo da toliko puta šalje braniče na pogrešnu stranu terena svojim trzajem.

Govoreći o svom transferu u Unitedu u intervju za FourFourTwo, Kleberson je barem mogao vidjeti smiješnu stranu toga, prisjećajući se kako je Ronaldinho rekao da njih dvojica mogu otići zajedno na Old Trafford, prije nego što je umjesto toga završio u Barci.

“Dva su kluba bila zainteresirana za moj potpis: Manchester United i Leeds,” rekao je Kleberson.

“To je bio jednostavan izbor, ali u tome ima smiješne priče. Kad se potvrdilo zanimanje Uniteda za mene, bio sam sa reprezentacijom u Francuskoj na FIFA-inom kupu konfederacija. Jasno se sjećam: bio sam sa Ronaldinhom i njegovim bratom / agentom, Assisom. Ronaldinho je rekao, ‘Žele nas obojicu potpisati.’ Rekao sam: ‘Dobro, idemo’!”.

“Bilo mi je drago što će poći sa mnom. Vratio sam se u Brazil i nastavio razgovarati sa Unitedom, ali tada me Ronaldinho zavarao i otišao igrati u Barceloni. Poslao me u Manchester United. To je danas šala između nas. Zna da mi duguje.”

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!