NaslovnicaVijestiBrazilac Ronaldo objasnio zbog čega je Maradona nosio dva sata na ruci

Brazilac Ronaldo objasnio zbog čega je Maradona nosio dva sata na ruci

Ronaldo Nazario bio je izuzetno potresen smrću svog prijatelja i nogometnog uzora Diega Armanda Maradone, a koji je Brazilca smatrao jednim od najboljih ikada. Ronaldo se prisjetio njihovog susreta u Madridu, te je ispričao anegdotu o Maradoninim satovima.

“Došao je jednom u Madrid da me vidi i pogleda utakmicu, nakon toga smo izašli na večeru”, prisjetio se Brazilac.

Maradona je na ruci uvijek nosio dva sata, a kružila je legenda kako nigdje ne ide bez njih.

“Pitao sam ga zašto nosio dva sata, a on mi je rekao kako mu je kćer poklonila oba sata i da ih nikada nije skinuo”, rekao je Ronaldo, te nastavio:

“Na kraju obroka skinuo je jedan i poklonio mi ga. Nisam htio prihvatiti, ali on se ljutio i na kraju sam ga prihvatio. Cijenit ću to cijeli život. To je bio gest njegove velikodušnosti i prijateljstva”.

Inače, između Ronalda i Maradone vladalo je veliko poštovanje, a Argentinac je smatrao brazilskog napadača jednim od najboljih u povijesti nogometa.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!