NaslovnicaVijestiBREAKING: Josep Bartomeu podnio ostavku!

BREAKING: Josep Bartomeu podnio ostavku!

Nakon velikog nezadovoljstva navijača Barce i nogometne javnosti radom Josepa Maria Bartomeua, te ogromnog pritiska, prvi čovjek Blaugrane podnio je ostavku.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu i kompletan bord direktora podnio je ostavku. Prvi čovjek Barce ipak podlegao velikom pritisku i nezadovoljstvu navijača i igrača prema njegovom radu, koje traje već neko vrijeme.

“Tiraniji Josepa Bartomeua je došao kraj” i “Vrijeme je za rekonstrukciju Barcelone”, naslovi su u španjolskim medijima i rečenice koje izgovaraju ljudi bliski katalonskom klubu.

Nakon ogromnog pritiska, prvi čovjek Barcelone je ipak podnio ostavku, a za njim su to učinili i ostali članovi borda direktora, navode brojni izvori.

“Proglašavam svoje povlačenje sa mjesta predsednika Barcelone. To je promišljena odluka, koju sam donio nakon konsultacije sa svojim kolegama”, rekao je Bartomeu.

Bartomeu je, koliko u ponedjeljak, govorio da nema namjeru da se povuče sa pozicije, već da su izbori naredne godine jedini način da napusti klub.

Služio se prvi čovjek Barce raznim “trikovima” kako bi prolongirao vjerovatno neizbježnu odluku, pa su tako glasovi “nepovjerenja” prolazili kroz detaljnu provjeru, a vrhunac je bila molba katalonskoj vladi da se sastanak nogometnog kluba Barcelone odloži zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, dva sastanka su održana, a nakon drugog, donijeta je odluka o ostavci.

“Nakon eliminacije od Bayerna u Ligi prvaka, bilo je lako samo se povući. Ipak, nismo mogli tek tako da ostavimo klub bez trenera i bez ideje šta dalje”, dodaje Bartomeu.

Veliko nezadovoljstvo prema Bartomeuu i radu njegove uprave vladalo je, kako kod navijača, tako i kod igrača, ali i samih članova uprave Barcelone.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!