NaslovnicaVijestiBREAKING: Poznat datum nastavka Premier lige!

BREAKING: Poznat datum nastavka Premier lige!

Engleska Premier liga prekinuta je prije više od dva i po mjeseca zbog pandemija koronavirusa, a nakon dugotrajnog razmatranja i brojnih konsultacija sa klubovima, napokon je objavljen tačan datum nastavka Premier lige!

Posljednja utakmica odigrana je još 9. ožujka, između Leicestera i Aston Ville, da bi potom uslijedila duga pauza, a klubovi su se usaglasili da se natjecanje nastavi u srijedu 17. lipnja, utakmicama između Manchester Cityja i Arsenala, te Arsenala i Aston Ville.

Timovi su se prije 10 dana vratili treninzima, a prvobitno je bilo planirano da se Premier liga nastavi 12. lipnja, ali zbog straha od ozljeda usljed nedovoljne fizičke pripremljenosti, početak je odložen za još nekoliko dana, tako da će se Premiership nastaviti nakon pauze od tačno 100 dana.

Utakmice će se vjerovatno igrati pred praznim tribinama, s obzirom na mjere Vlade Velike Britanije za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom (COVID-19), ali naravno, više detalja će biti poznato kako se bude bližio termin nastavka.

Ubjedljivi lider na tabeli je Liverpool, sa 82 boda nakon nekompletnog 29. kola, drugi je Manchester City sa čak 25 bodova manje (utakmica manje), na trećem mjestu je Leicester sa 53, boda, a četvrti je Chelsea sa 48.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!