NaslovnicaVijestiBREAKING: Real Madrid dovodi novo pojačanje iz Zenita!

BREAKING: Real Madrid dovodi novo pojačanje iz Zenita!

Prema pisanju argentinskih novina Clarin, Real Madrid sprema ponudu za veznog igrača Zenit Saint Petersburga Leandra Paredesa u vrijednosti od 35 miliona eura.

Real Madrid dovodi Paredesa

Bivši igrač Boce Juniors prošle godine je dobio poziv u reprezentaciju od strane novog izbornika Jorgea Sampaolija, a postigao je i gol na svom debiju u prijateljskoj utakmici protiv Singapura.

23-godišnjak igra sjajno ove sezone u dresu ruskog kluba, u koji je stigao prošlog ljeta iz Rome za 23 miliona eura. On je navodno uz Maura Icardija glavna meta ‘kraljevskog’ kluba u ljetnom prelaznom roku.

Španjolski mediji su prenijeli ovu vijest, te izvijestili kako bi u ovaj transfer mogao biti uključen i Mateo Kovačić, koji nije zadovoljan svojom minutažom na Santiago Bernabeuu ove sezone. Ipak, mala je vjerovatnoća da će hrvatski reprezentativac pristati na odlazak u Rusiju, s obzirom da bi mogao dobiti dosta boljih ponuda klubova iz liga petice u slučaju odlaska iz španjolske prijestolnice.

[su_no1forfootball]

23-godišnji Paredes je ove sezone nastupio u 23 utakmice u svim takmičenjima ove sezone u dresu ruskog velikana, te je postigao četiri gola i podijelio isto toliko asistencija. On je karijeru počeo u Boci Juniors, kroz čiju omladinsku školu je prošao, a klub je napustio u ljeto 2014. godine, kada je prešao u Romu na posudbu. ‘Rimska vučica’ je na kraju te sezone otkupila njegov ugovor za samo šest miliona eura, ali se nije naigrao u njenom dresu nakon tog transfera.

Odmah je poslan na posudbu u Empoli, gdje je pretprošle sezone odigrao ukupno 33 utakmice u Seriji A, da bi prošle sezone bio standardan u dresu Rome, za koju je ukupno odigrao 41 utakmicu u svim takmičenjima. Svojim nastupima je privukao interes mnogih klubova, a u Zenit je stigao za 23 miliona eura, te dodatna četiri miliona eura u raznim bonusima.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nedavno je izjavio kako je odustao od dovođenja novog golmana, s obzirom da je njegova navodno prva želja u ovom zimskog prelaznom roku Kepa Arrizabalaga produžio ugovor sa Athletic Bilbaom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!