NaslovnicaVijestiBuffon napušta PSG i vraća se nazad u Italiju!

Buffon napušta PSG i vraća se nazad u Italiju!

Legendarni golman Gianluigi Buffon napušta PSG nakon jedne sezone provedene u Parizu, te vraća se u domovinu Italiju!

Buffon napušta PSG

Jedan od najboljih golmana svih vremena Gianluigi Buffon objavio je da poslije svega godinu dana napušta Paris Saint-Germain. Pošto još nije objavio eventualni kraj karijere ova odluka podgrijava ponovo mogućnost njegovog povratka u klub u kojem je ponikao.

Ovakva mogućnost pominjala se i prošlog ljeta, ali je šampion svijeta sa Italijom i osvajač gotovo svih najznačajnijih trofeja sa Juventusom odlučio da ode u Pariz. Najviše zbog prilike da konačno osvoji Ligu prvaka, jedini pehar koji nije osvojio sa “Starom damom”. Ipak, poslije godinu dana odlazi iz Pariza, uz najavu da je završio inostranu odiseju.

“Hvala svima što sam imao priliku da živim u Parizu. Hvala na zajedničkim emocijama. Došao sam ovdje ispunjen entuzijazmom i sjajno dočekan od strane navijača. Danas završavam svoju avanturu izvan Italije. Hvala predsjedniku, suigračima i navijačima. PSG je predložio obnovu ugovora koju nisam bio spreman da prihvatim, podstaknut željom da se pripremim za nova lična iskustva i nove profesionalne obaveze”, rekao je Buffon.

Iako ima 41 godinu iz posljednje rečenice se vidi da još nije spreman da okači kopačke o klin, a kako je rekao da završava “avanturu u inostranstvu” lako može da se pročita između redova da je povratak u Parmu, u kojoj je počeo karijeru, veoma moguć, mada se posljednjih dana pominjala i mogućnost povratka u Juventus. U svojoj bogatoj karijeri ima sa Parmom osvojen Kup i Superkup Italije, kao i Kup UEFA, a sa Juventusom čak devet titula u Serie A, četiri kupa i pet superkupova Italije i sa PSG-om titulu u Ligue 1, uz trofej svjetskog prvaka sa reprezentacijom Italije 2006.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!