NaslovnicaVijestiBuffon otkrio najveću grešku koju je Juventus napravio u finalu protiv Real...

Buffon otkrio najveću grešku koju je Juventus napravio u finalu protiv Real Madrida

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon smatra kako je preveliko samopouzdanje pred prošlogodišnje finale Lige prvaka protiv Real Madrida glavni razlog zbog kojeg su izgubili, te dodao kako neće napraviti istu grešku ovaj put kad budu igrali u četvrtfinalu.

Buffon o susretu protiv Real Madrida

40-godišnjak nikad u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije uspio osvojiti najelitnije klupsko nogometno takmičenje, uprkos tome što je nekoliko puta igrao u finalu, a posljednji put upravo prošle godine u Cardiffu protiv Los Blancosa.

Ova dva tima će se ponovo sastati sutra u okviru prve utakmice četvrtfinala ovosezonske Lige prvaka, a Buffon priznaje kako on i suigrači ne žele napraviti iste greške, koje su napravili prošli put.

“Otišli smo u Cardiff sa puno samopouzdanja, možda i previše, a to je možda bila prva i najveća greška koju smo mogli napraviti u tom finalu”, rekao je Gigi za španjolske novine AS, te nastavio: “Ipak, ne trebamo kriviti sami sebe, jer su zaslužili pobjedu. Bili su jači tim na terenu. Bolji tim je pobijedio, ali mi nismo bili tako loši kao što rezultat kaže. Postoje trenuci u ovakvim utakmicama kada ti se sreća osmijehne, a tog dana nam nije pomogla. Nadam se da ćemo pronaći oružje kako bismo bili ravnopravni ovaj put.”

[su_no1forfootball]

Buffon je dodao kako preferira igrati protiv Real Madrida u dvomeču, nego u jednoj utakmici, jer smatra kako je njegov tim skoro ‘nepobjediv’ kada su u pitanju dvije utakmice.

“Uvijek sam mislio kako je bolje protiv njih igrati dvije utakmice, nego jednu. U 180 minuta smo pobijedili Barcelonu, a u 90 minuta izgubili protiv Real Madrida. Ne znam da li smo nepobjedivi u dvije utakmice, ali smo težak protivnik za bilo koga i nadam se da ćemo to i dokazati.”

Juventus je u osmini finala izbacio Tottenham Hotspur. Nakon prve utakmice odigrane u Torinu, na kojoj je rezultat glasio 2-2, ‘Stara dama’ je uspjela slaviti na gostovanju u Londonu rezultatom 2-1, te proći dalje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!