NaslovnicaVijestiBuffon: Ponosan sam na ovu momčad!

Buffon: Ponosan sam na ovu momčad!

Fudbaleri Bayerna iz Munchena plasirali su u četvrtfinale Lige prvaka, nakon što su u nevjerovatnoj utakmici poslije produžetaka savladali Juventus s 4:2, te tako prošli među osam najboljih u Evropi, 15. put u svojoj historiji, što nikome prije nije uspjelo.

Buffon Ponosan sam na ovu momčad!

Niko nije davao previše šanse Juventusu u uzvratnoj utakmici, pogotovo zbog izostanaka Dybale, Chiellinija i Marchisija, ali Torinezi su iznenadili Bavarce da bi u konačnici ipak velikim preokretom bavarski div prošao dalje.

Klub iz Torina je bio fantastičan u prvom poluvremenu sinoćnje utakmice i golovima Pogbe i Cuadrada imao veliku prednost. Tako je bilo sve do 73. minuta kada počinje pad Juventusa, a pogodak za povratak u igru Bayerna postiže Robert Lewandowski na asistenciju Comana. Potpuni preokret se desio u posljednjim trenucima regularnog dijela kada Muller donosi produžetke.

U dodatnih pola sata igre Bayern je nastavio sa pritiskom i golovima Alcantare i sjajnog Comana dokrajčio razbijeni Juventus koji ima za čim da žali. Trener Juventusa Massimiliano Allegri nije krio razočaranje nakon utakmice:

“Nogomet je lijep jer smo u posljednjim minutama imali priliku zabiti i treći gol, jer je Mandžukić imao sjajnu priliku kod 2:2 u produžetku. Imati 2:0 na poluvremenu nije lako, pokazali smo karakter, a u završnici smo morali bolje čuvati loptu”, istakao je Allegri i dodao:

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

“U ovom trenutnu ne želim komentarisati suđenje, samo želim udijeliti komplimente mojoj momčadi. Pokazali smo da se možemo nositi protiv jednog od favorita Lige prvaka.”

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon, koji je večeras primio četiri gola, istakao je da je vrlo razočaran, ali u isto vrijeme i jako ponosan na svoje saigrače:

“U drugom poluvremenu oni su odigrali jako ofanzivno i stvorili su prilike. Razočaran samo jer smo primili gol u 90. minuti, ali ponosan sam na ovu momčad. Vraćamo se u Torino s visoko podignutim glavama”, rekao je golman Stare dame.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!