NaslovnicaVijestiBundesliga uvodi revoluciju po uzoru na NBA da prestane dominacija Bayerna!?

Bundesliga uvodi revoluciju po uzoru na NBA da prestane dominacija Bayerna!?

Prema natpisima pouzdanog francuskog sportskog lista L’Equipea – Bundesliga planira da uvode drugačiji sustav kako bi se zaustavila dominacija Bayern Munchena. Naime, oni žele modificirati dosadašnji ligaški sustav po uzoru na NBA sustav.

Bundesliga razmatra opciju da se naslov prvaka odigrava na način da se prvo igra prvenstvo, a onda klubovi ulaze u doigravanje. Nakon odigranog dijela sezone klubovi bi ušli u doigravanje koje bi se sastojalo od 8 utakmica po uzoru na turnirski sustav natjecanja. Mnogima nije jasno zašto Bundesliga želi otežati posao Bayernu, jer nisu oni krivi što su dominantiniji od ostatka lige.

Predstavnici prvoligaša njemačke lige nisu presretni s ovakvim potencijalnim promjenama. Među prvima o tim potencijalnim promjenama progovorio je sportski direktor Bayera iz Leverkusena.

“Doigravanje bi poništilo rezultate prvenstva što svakako nije dobro” – rekao je Rudolf Völler, sportski direktor Bayera, a navodno se s njim slaže i ostatak još uvijek tihe većine.

Bayern je previše dominantan

Činjenica je kako je Bayern Munchen previše dominantan, ali to je više problem drugih klubova nego njih samih. Njemačka je financijski vjerojatno najmoćnija država u Europi i njihovo gospodarstvo jako je snažno. Gotovo svaki klub u Bundesligi ima iza sebe podršku nekog gospodarskog diva – najčešće iz automobilske industrije. Razlika je u tome što klubovi u Njemačkoj nisu rasipni kao klubovi iz ostalih država.

Klubovi u Njemačkoj vrlo su racionalni, čak i sam Bayern koji je suviše dominantan u toj ligi. Bayern je osvojio ukupno 26 titula Bundeslige, a zadnjih 5 godina ne silaze s trona iako u Ligi prvaka nema tako velike uspjehe. Dobri su, ali ne dominantni kao primjerice Real Madrid i Barcelona, a s obzirom koliko u nogomet ulažu Englezi zadnjih nekoliko godina i oni su im postali ozbiljna konkurencija u nogometnom vrhu.

Možda bi klubovi u Bundesligi po uzoru na Englesku trebali malo više ulagati u transfere i plaće igrača i na taj način ih zadržavati u ligi kako bi bili konkurentni, a ne gledati kako da otežaju posao Bayernu koji želi biti dio europske elite. Čisti primjer je Borussia Dortmund, klub je poput nogometne akademije, a ne klub s ozbiljnim ambicijama u Europi – talenti dolaze, a kada postanu klase onda odlaze.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!