NaslovnicaVijestiCarles Puyol: On je trenutno najbolji defanzivac na svijetu!

Carles Puyol: On je trenutno najbolji defanzivac na svijetu!

Prema mišljenju bivšeg kapitena Barcelone Carlesa Puyola, njegov nekadašnji suigrač Gerard Pique je trenutno najbolji centralni defanzivac na svijetu.

Puyol pohvalio Piquea

Puyol je osvojio veliki broj titula zajedno sa Piqueom tokom vremena provedenog u dresu katalonskog tima, kao i Svjetsko i Europsko prvenstvo u dresu reprezentacije Španjolske, te je jedno vrijeme i sam smatran najboljim na svojoj poziciji.

[su_bbworld]

U intervjuu za La Vanguardiju, on je rekao: “Gerard Pique je trenutno najbolji centralni defanzivac na svijetu. On je u savršenim godinama i fizički je u sjajnom stanju. Oduvijek je bio vrlo inteligentan, ali sada se to više primjećuje.”

“Isto je kada je u pitanju liderstvo, što je uvijek imao, ali sada je u potpunoj kontroli na terenu, posebno u defanzivi, a to je plus. Njegovo pozicioniranje se također poboljšalo. Gotovo da nikada ne ispada sa svoje pozicije i zna dobro čitati igru i predvidjeti što će se dogoditi. Nikad ne gubi glavu, izgleda odgovornije također, nešto što dolazi s vremenom i godinama.”

[su_no1forfootball]

Pored toga što je odličan u defanzivnim zadacima, Gerard Pique je na nedavnoj utakmici protiv Rome u Ligi prvaka pokazao da mu odlazak u sami vrh napada nije stran pojam. Povodom tih odlazaka naprijed Puyol je rekao: “Sada puno bolje bira trenutke kada će se pridružiti napadu. Možda odlazi naprijed samo jednom po utakmici, ali on ima dar, nešto što vrlo malo igrača ima, a to se zove instinkt za postizanje golova, koji mu dozvoljava da bude na pravom mjestu u pravo vrijeme. To se dogodilo protiv Rome, jednom je otišao naprijed i postigao je gol.”

Barcelona je ove sezone tim iz liga petice sa najboljom defanzivnom statistikom. Nakon 30 odigranih kola u La Ligi ne znaju za poraz, te su primili tek 15 golova, a jedan od razloga za to je zasigurno i Gerard Pique, koji je ukupno u svim takmičenjima odigrao 40 utakmica, te postigao četiri gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!