NaslovnicaVijestiCarlo Ancelotti preuzima novi tim, Maldini bi mu mogao biti pomoćnik

Carlo Ancelotti preuzima novi tim, Maldini bi mu mogao biti pomoćnik


Danas su talijanski mediji prenijeli informacije kako bi legendarni trener Carlo Ancelotti uskoro mogao preuzeti kormilo njihove reprezentacije, te da bi mu asistent mogao biti Paolo Maldini.

Ancelotti preuzima Italiju

Azzuri su u ponedjeljak navečer u uzvratnoj utakmici play-offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo odigrali razočaravajuće protiv Šveđana, te nisu uspjeli postići niti jedan gol. Rezultat je na kraju glasio 0-0, a Švedska se zahvaljujući minimalnoj pobjedi kod kuće plasirala na Svjetsko prvenstvo, koje se održava sljedećeg ljeta u Rusiji.

[su_bbworld]

To je prvi put u posljednjih 60 godina da jedna od najslavnijih reprezentacija u povijesti nogometa neće učestvovati na najvećem reprezentativnom takmičenju. Talijani su posljednji put propustili Svjetsko prvenstvo davne 1958. godine, koje se održavalo upravo u Švedskoj.

Protiv Švedske svoj posljednji nastup za nacionalnu selekciju upisalo je nekoliko legendarnih igrača, uključujući Gianluigija Buffona, Giorgija Chiellinija, Danielea De Rossija i Andreu Barzaglija.

Ancelotti preuzima Italiju?

Izbornik Italije Gian Piero Ventura danas je podnio ostavku, a prema pisanju Sky Italije, prvi čovjek kojem je savez ponudio posao je bivši trener mnogih europskih velikana Carlo Ancelotti, a društvo bi mu trebao praviti jedan od najboljih defanzivaca svih vremena, Paolo Maldini.

[su_no1forfootball]

Pored Sky Italije, tu vijest je objavio i Calcio Mercato, koji također navodi kako bi Ancelotti također mogao završiti i na klupi Milana ukoliko odbije ponudu saveza.

On i Maldini su proveli dosta vremena zajedno upravo na San Siru. U osam godina koliko je talijanski stručnjak proveo u klubu Rossoneri su osvojili Seriju A i dvije Lige prvaka.

Ipak, Paolo Maldini, sin bivšeg izbornika Italije Cesarea Maldinija, ranije je tvrdio kako nikada neće ući u trenerske vode, te je odbio priliku da se pridruži upravo Ancelottiju, dok je ovaj vodio Chelsea.

Pred talijanskom reprezentacijom je sada veliki proces obnove. Reprezentaciju treba podmladiti, s obzirom da su čak četiri dugogodišnja reprezentativca odlučili napustiti istu, a Carlo Ancelotti, zajedno sa Maldinijem, bi mogao biti pravi čovjek za taj podhvat.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!