NaslovnicaVijestiCarlos Tevez emotivno najavio da ide u mirovinu nakon što je izgubio...

Carlos Tevez emotivno najavio da ide u mirovinu nakon što je izgubio oca

Bivši napadač Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Juventusa Carlos Tevez najavio je povlačenje iz nogometa nakon gubitka oca.

Tevezov otac i “navijač broj jedan”, Segundo Raimundo, obolio je od COVID-19 prošle godine, a kasnije je preminuo u veljači 2021. zbog komplikacija.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Tevez, koji sada ima 38, dobio je ponudu za nastavak igračke karijere nakon što je prije godinu dana napustio Boca Juniors nakon trećeg boravka u Buenos Airesu.

No, nakon što je ostao slomljenog srca, argentinska legenda više ne može pronaći energiju da nastavi igrati i odlučio je završiti karijeru.

“Umirovio sam se, to je potvrđeno”, rekao je Tevez u emotivnom TV intervjuu za talk show Animales Sueltos.

“Imao sam mnoge ponude, ali kao igrač sam već dao sve što sam imao.”

“Moja posljednja godina igranja [u Boci] bila je jako teška jer je on [Tevezov otac] bio mrtav. Jednog dana sam se probudio i rekao Vaneu [supruzi Vanessi]: ‘Ne želim više igrati’.

“Popodne sam nazvao Adriana [agenta Adriana Ruocca] i rekao mu: ‘Vidi, neću više igrati. Odlazim u mirovinu’.

“Stalno su me pitali zašto sam prestao igrati dok im nisam rekao: ‘Prestao sam igrati jer sam izgubio svog navijača broj 1’. Imao sam osam godina i on je bio taj koji me je došao gledati.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!