NaslovnicaVijestiCarlos Tevez prestaje biti najplaćeniji igrač na svijetu

Carlos Tevez prestaje biti najplaćeniji igrač na svijetu

Shanghai Shenhua je digla nogometnu javnost na noge kada je odlučila krajem prošle godine ponuditi čak 615,000 funti sedmično Carlosu Tevezu.

Carlos Tevez prestaje biti najplaćeniji igrač na svijetu

Iako smo navikli da najbolji igrači zarađuju nevjerovatne količine novca, ovaj dogovor između Argentinca i kineskog kluba je na potpuno novom nivou, te nešto što nije viđeno ranije. Za primjer, petorostruki osvajač Zlatne lopte i legenda Barcelone Lionel Messi zarađuje oko 335,000 funti sedmično, dok zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo ima plaću od 365,000 funti sedmično.

No, Tevez, koji je u Kinu otišao iz Boce Juniors, nije mogao odbiti priliku da zaradi nevjerovatnih 64 miliona funti za dvije godine igranja na Dalekom istoku.

Brazilski playmaker Oscar je u istom periodu postao drugi najplaćeniji igrač, zarađuje 400,000 funti u Shanghai SIPG-u u koji je stigao iz Chelseaja. Međutim, jedan igrač je na putu da postane najplaćeniji igrač ikada, ukoliko prihvati ponudu od jedan milion funti na sedmičnom nivou.

U pitanju je napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney, koji će, kako pišu engleski mediji, sljedeće sedmice napustiti Old Trafford i zaputiti se u Kinu.

Rooneyu je navodno ova ponuda dobro došla jer je svakako razmišljao odlasku, pošto nije u planovima Josea Mourinha, koji je komentarisao njegov mogući odlazak.

“Morate razgovarati s njim. Ne mogu garantovati da ću ja biti ovdje sljedeće sedmice, kako da garantujem da će tu biti neko od igrača?”, rekao je portutgalski stručnjak.

“Ono što mogu garantovati je da ukoliko jednog dana Wayne napusti klub, to neće biti zato jer sam ja to želio. Nikada ne bih otjerao iz kluba takvu legendu, ne želim da ode.”

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!