NaslovnicaVijestiCarlos Tevez raskinuo ugovor sa Shanghai Shenhuom, evo koliko je zaradio tokom...

Carlos Tevez raskinuo ugovor sa Shanghai Shenhuom, evo koliko je zaradio tokom protekle godine

Argentinski napadač Carlos Tevez navodno je sporazumno raskinuo ugovor sa kineskim Superligašem Shanghai Shenhuom, te će se vratiti u svoj bivši klub Bocu Juniors.

Tevez raskinuo ugovor sa Shanghai Shenhuom

33-godišnjak, koji će se sljedećeg tjedna pridružiti treninzima kluba iz svog rodnog Buenos Airesa, krajem 2016. godine priznao je kako bi se mogao povući iz nogometa, no, umjesto toga, odlučio se na odlazak u Kinu, postavši tako najplaćeniji nogometaš u povijesti nogometa.

Uprkos svoj toj zaradi, Carlos Tevez se još uvijek nije uspio prilagoditi na život na dalekom istoku, te je postigao tek četiri gola u 16 nastupa prošle godine.

Međutim, koliko je ukupno zaradio tokom tog perioda? S obzirom da njegova plata iznosi 32 miliona funti godišnje, Carlos Tevez je zarađivao nevjerovatnih 615,000 funti tjedno. Možete li zamisliti da u jednom danu zaradite 88,000 funti? Tevez je tokom perioda provedenog u kineskom klubu po satu zarađivao nevjerovatnih 3,600 funti, što je 60 funti po minuti.

Ipak, nekoliko mjeseci nakon što je otišao u Šangaj, otkriveno je kako Tevez zarađuje manje nego njegov sunarodnjak Ezequiel Lavezzi, koji, kako otkriva Football Leaks, zarađuje čak 798,000 funti tjedno u Hebei China Fortuneu, što je ukupno 41,5 miliona funti godšnje. Ipak, ta informacija nikad nije potvrđena, te se Tevez i dalje smatra najplaćenijim igračem na svijetu.

Iza njega, na drugom mjestu nalazi se Cristiano Ronaldo, dok je na trećem mjestu bivši igrač Chelseaja i još jedna zvijezda kineske Superlige, a u pitanju je Oscar, koji nastupa za Shanghai SIPG.

[su_no1forfootball]

Carlos Tevez je profesionalnu karijeru počeo upravo u Boci Juniors 2001. godine, iz koje je 2005. godine otišao u Corinthians za 15 miliona eura. Svojim sjajnim nastupima u brazilskom klubu privukao je pažnju West Ham Uniteda, te su ga ‘Čekićari’ doveli godinu dana kasnije za istu ciffru.

Nakon jedne sezone provedene u londonskom klubu, Teveza je u Manchester United na dvogodišnju posudbu doveo Ferguson, pod čijim vodstvom je postao jedan od najboljih napadača u Premier ligi. Na Old Traffordu se Argentinac zadržao dvije sezone te u ukupno 99 nastupa postigao je 34 gola.

U ljeto 2009. godine otišao je u Manchester City za 29 miliona eura, gdje je u četiri sezone postigao ukupno 73 gola u 148 nastupa u svim takmičenjima. Prije povratka u Bocu Juniors 2015. godine, Tevez je nastupao još i za Juventus, u koji je stigao dvije godine ranije. U klubu iz Torina je postigao 50 golova u ukupno 95 nastupa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!