NaslovnicaVijestiCarlos Tevez zbog Boce Juniors odbio ponudu španskog kluba

Carlos Tevez zbog Boce Juniors odbio ponudu španskog kluba

Argentinski nogometaš Carlos Tevez, igrač Boce Juniors rekao je da je imao ponudu Atletico Madrida, ali da ju je odbio kako bi se vratio u klub gdje je napravio prve nogometne korake, Bocu Juniors.

Carlos Tevez

“Čuo sam se s trenerom Atletica Diegom Simeonea i bio sam vrlo uzbuđen. Bio sam blizu odluke da odem u Madrid jer nikada nisam igrao u Španjolskoj, ali sam rekao ne.”, rekao je Carlos za španjolsku Marcu.

Tevez je prošle godine nosio dres Juventusa s kojim je osvojio Scudetto i igrao u finalu Lige prvaka gdje su poraženi od Barcelone, a nakon toga je Tevez napustio klub te se vratio u domovinu Argentinu.

“Jedina ponuda iz Španjolske bila je od Atletica. Real Madrid je bio ranije zainteresovan.”, odgovorio je Tevez na pitanje novinara da li je bilo ponuda od još nekih španjolskih klubova.

Popularni ‘Apache’ prve nogometne korake napravio je u argentinskom klubu All Boys, ali se tu nije dugo zadržao te je prešao u školu Boce Juniorsa. Već 2001. godine, sa svojih 17 godina je debitovao za prvi tim Boce Juniorsa u kojoj se zadržao do 2004. godine. Zatim prelazi u Corinthians gdje nije dugo ostao, svega godinu dana. Njegov prvi transfer u Europu je u West Ham United gdje je takođe ostao tek godinu dana, a onda prešao je veliki engleski klub – Manchester United.

U Manchesteru je u 63 utakmice postigao 19 golova, a 2009. godine prelazi u rivalski klub Manchester City. Od tada ga navijači ‘Crvenih đavola’ baš i ne simpatišu. Juventus ga kupuje 2013. godine za 9 miliona eura. U Torinu je proveo dvije godine, a zatim se vratio nazad u Bocu Juniors. Tevez može da se pohvali sjajnom karijerom u kojoj je osvojio dosta trofeja i individualnih nagrada. Jednom je osvojio Ligu prvaka, triput Premiership i jednom FA kup. Bio je najkorisniji igrač Copa Libertadoresa 2003. godine, najbolji argentinski igrač 2004, te najbolji strijelac u Premiershipu u 2010-11 sezoni.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!